Arcápolási rutinom az Innisfree-vel


A 2017-es évem az Innisfree márka iránti elköteleződésemről szólt arcápolás terén, mondhatni, nyakig elsüllyedtem benne, de egész egyszerűen nem tehetek róla: ha látom és érzem a bőrömön, hogy istenien érzi magát és jólesik neki, amikkel megkínálom, akkor ott nincs megállás.

Az eddigi arctisztító-nappali arckrém párost enyhén szólva is kibővítettem, így most már a szemránckrémem felütögetése után jöhet szépen sorba a szérum, az esszencia, majd utána az a bizonyos, nappali arckrém. No de nem rohanok ennyire előre, kezdjük az elején:
A Dél-Koreából indult hallyu, azaz a koreai hullám külföldi terjeszkedésének egyik hozadéka a koreai pop, alias kpop, melynek csak pár éve ugyan, de követője/hallgatója vagyok, a zenék mellett pedig a különböző, dél-koreai hírcsatornák cikkeit is olvasom (koreai Borsonline :P), az egyikben pedig épp a koreai fátyolmaszkokról értekeztek és persze, hogy rá kellett kattintanom.
Előtte folyamatosan harcoltam magammal, hogy márpedig nekem ilyen cuccok nem kellenek, meg mi az már, hogy magamra pakolok egy ilyen textil izét, hát hol lehet az jó? Konkrétan már szinte idegesített, hogy mindenhonnan ez az őrület ömlött, de a bőröm nem volt épp a legjobb állapotban akkoriban.
A cikk révén eltévedtem az Innisfree oldalára, ahol nekiláttam átböngészni a kínálatot és persze a különböző akciókat is áttanulmányoztam, aminek aztán gyorsan rendelés lett a vége, majd pár héttel később meg is érkezett a kis otthonomba az első. Dél-Koreai. Kozmetikai. Rendelésem.Persze csak ültem fölötte és csodálkoztam, hogy micsoda kincsek érkeztek hozzám, nézegettem, milyen szépen és alaposan becsomagolták a termékeket, forgattam a csomagolásokat, sandítottam az arcmaszkokra, mert még mindig nem voltam kibékülve velük, de egyrészt a bőröm állapota, másrészt a jó kis akcióik rávettek arra, hogy kitörjek a komfortzónámból - ehhez mindenképpen meg kell említenem Oh my brush Vikit, mert nélküle bizonyisten nem léptem volna rá erre az útra, az első fátyolmaszkjaimat ugyanis egyedül neki köszönhetem - Viki, innen is sok puszi és örök hála!!! :D

Első, bátortalan próbálkozásom természetesen a fátyolmaszkokkal volt, az Innisfree különböző típusúakat forgalmaz, kinek mire van éppen szüksége:

1. It's real squeeze mask: gyümölcsös vonal az extra puha bőrért és hidratálásért, mely extra vastag, 3-rétegű maszk
2. Skin clinic mask: extra vékony, 100%-ban pamutból készült maszk, mely különböző hámlasztókkal van átitatva
3. Coconut bio cellulose mask: erjesztett kókuszból készült fátyolmaszk varázsdióval/rizskivonattal
4. Second skin mask: fermentált szójababból készült maszk, hidratálásért és feszesítésért felel
5. Anti-aging mask: a már kialakult ráncokra, feszesítő hatású maszk


Én abszolút kezdőként a gyümölcsös maszkokkal próbálkoztam, a hideg, nyirkos, "valamivanazarcomon" érzést tizensok maszkolás után tudtam a szemrebbenés nélkül elviselős kategóriába tuszkolni (igen, vannak bajok :P), ez volt az első és egyetlen problémám a fátyolmaszkokkal fejben, a bőröm viszont nagyon imádta, másnap egy gyönyörű bőrképre és egységes, gyulladás- és foltmentes bőrre ébredtem és azóta sem vagyok hajlandó lemondani róluk, nagyon megszerettem a fátyolmaszkokat, heti minimum egy, de inkább két alkalommal az esti arctisztítás után felteszek egyet, 20 perc múlva lehúzom, majd a maradék szérumot beletapogatom az arcomba, utána pedig már mehetek is aludni, nem kell sem olaj, sem pedig éjszakai krém ekkor.
A maszkos akciók mellett napi szinten is beépítettem az arcbőröm karbantartásába az Innisfree termékeit, sajnos most látszik igazán, hogy fiatal tiniként az alkoholos szárító tonikokkal bombáztam a bőröm, a túlzott faggyútermelés láttán pedig nyilván nem hidratáltam, mert zsíros az anélkül is. Szóval most igyekszem valahogy így, 32 évesen menteni még a menthetőt: megrendeltem a márka ikonikus szérumát a Green tea seed szérumot, a kombinált bőrömre pedig az erre a bőrtípusra kifejlesztett termékcsalád esszenciáját, hogy a napi túlzott faggyútermelést karban tartsa.

A szemránckrém felvitele után a zöldteás szérumot viszem fel a megtisztított arcbőrre, melyet fél percen belül beszív a bőröm, nagyon jól esik neki ez az extrán vizes hatású, brutálisan hidratáló szérum. Erre jöhet rá az esszencia, mely a balancing termékcsaládból került ki, ez inkább egy opálos zselé, melyet szintén nagyon gyorsan beiszik a bőröm, erre pedig jöhet rá az aktuális nappali hidatálókrém - nyáron a könnyedebb, vizesebb állagú, télen viszont sűrűbb, zsírosabb összetétel után nyúlok rendszerint.Az Innisfree oldalán a különböző, arcápolási termékek leírásánál szerepel, hogy az adott család termékeit milyen sorrendben vigyük fel a bőrre, én így raktam össze ezt a szérum-esszencia kezdőlépést, nem szerettem volna egy teljes termékcsalád összes termékét berendelni, majd megállapítani, hogy ja, akkor mégsem ilyen típusú a bőröm.

Az az érdekes, hogy amióta stabilan, vagyis hónapok óta ezekkel a kencékkel kínálom meg nap, mint nap az arcbőrömet, a zsíros-kevert típusból mintha eltolódott volna a kevert-száraz bőrtípus halmazába...

Gyulladásokat tekintve mindent elmond, hogy azóta sokkal gyengébb fedésű alapozókat használok a napi, irodai smink elkészítéséhez, nincsenek nagy kiterjedésű és hosszú hetek alatt levonuló gyulladások, a homlokom sem fényesedik ki olyan mértékben, mint korábban, nem kell naponta leitatnom a felesleges faggyút - nekem nagyjából ennyi elegendő is a boldogsághoz, emellett semmiféle irritációt nem okoznak ezek a termékek.


Összességében bármikor a teljes arcápolási termékpalettámat lecserélném csak erre az egyetlen márkára, mert nagyon szereti a bőröm, mindig van rájuk valamilyen akció, melynek keretében kedvezménnyel, vagy egyet fizet-kettőt kap akcióban tudom megrendelni, hónapokra elengedő 1-1 tubus vagy tégely, így nem kell havonta újrarendelnem...az más kérdés, hogy minden hónapban rendelek tőlük valamit :) Szóval most megyek is és megszámolom a fátyolmaszkjaimat, mert ötvennél feladtam.


Oh my brush Viki BLOGJA
Innisfree green tea seed serum LINK
Innisfree fátyolmaszkok LINKNektek van már Innisfree terméketek? Ismertétek már a fentieket?

Pusza: Reni

Megjegyzések