Korda Filmstúdió "osztálykirándulás"

Még a tavalyi év folyamán volt szerencsém a volt céges csoportommal egy jó kis kirándulást megejteni az etyeki Korda Filmstúdió díszletei között és a látogatóközpontjukban, melyhez nem voltam rest elvinni magammal a fényképezőgépem, ezekből láthattok most egy képes bejegyzést.
Életemben először jártam a nem Korda Gyuri bácsiról elnevezett filmstúdióban, jó kis élmény volt, bár azt meg kell hagyni, hogy a forgatási helyszínek bejárását ezerszer jobban élveztem, mint a látogatóközpontban végigvenni a filmgyártás történelmi pillanatait ;)
Természetesen első kérdésem volt, hogy hol szabad fotózni, ennek megfelelően izzítottam a felvétel gombot a fényképezőgépemen.

Korda Sándor volt egyébként a brit filmgyártás ősatyja, aki nem mellesleg brit lovagi címet is kapott. Rendkívül céltudatos alkotó, ugyanakkor nagyon barátkozó természetű volt így dióhéjban (leginkább ezek a jelzők visszhangoznak a fejemben, ha a több órás előadásra gondolok).

A filmpark bejárása után egy szuper grillpartit csaptunk a csapattal, házi túrós pogácsával és rengeteg, zamatos borral megágyazva előtte :D


Elég szép kis panoráma tárul a szemünk elé a buszvégállomásról:
A filmstúdió bejárata:Bebocsátás után egyből a külső díszletek felé vettük az irányt, sem az oda-, sem pedig a visszaúton nem botlottunk bele egyetlen sztárba sem. A Borgiák díszletét sajnos aktív munka miatt nem látogathattuk.A brooklyn-i utcákat tökéletesen visszaadó díszlet:


Mozi is van:


Ez a céges rendezvény egy fokkal izgibbnek nézett ki aznap, elvezetgettem volna ezeket a verdákat ;)
Látogatóközpont - Korda Sándor életpályájának főbb állomásai:A filmgyártás eszközei a kezdetektől napjainkig:A Borgiák díszlet makettjei:


Egy régi ismerős, Vuk is szembejött az eredeti forgatókönyvvel:


A több órás program végén egy szuper aranyos, családias hangulatú borászat felé vettük az irányt, ahol a kollégám elvállalta a séf szerepét és az alábbi ebédet rittyentette nekünk:

Tádámm, íme a végeredmény (ami rekordidő alatt fogyott el):

Nagyon szuper, ugyanakkor picit fárasztó program volt a Korda Filmstúdióban tett látogatásunk, viszont remek például rossz idő esetén, illetve olyan céges csapatépítő programként, ahol mondjuk eg ledolgozós szombatot váltana ki a csoport ezzel a kiruccanással.
Mi az Etele tértől buszoztunk ki, oda-vissza egy felnőtt jegy kijön egy ezresből, 4-es metróval pedig már még könnyebben ki lehet jutni a busz végállomásig.
Családi programként sem utolsó ez természetesen, a filmek szerelmeseinek igazán tetszeni fog a rengeteg kamera, kiállított kellékek és még egy optikai csalódás aktív szereplői is lehetünk :)

Van köztetek például, aki imádja a Mars mentőakciót? Megnézhetitek az eredeti űrkabint is, amiben a filmet forgatták:

Remélem, tetszett ez a kis képes beszámoló az etyeki Korda Filmstúdióról.
Voltatok már itt? Ha igen, Nektek hogy tetszett?

Pusza: Reni

Megjegyzések