Hungarian designer corner: BREATHE – Csermakdesign 2016/17 AW


Rég volt már kollekcióbemutató itt, a blogon, ezúttal a Csermakdesign legújabb, őszi-téli kollekciójába van szerencsém bepillantást nyújtani és itt már előre le is lövöm a poént: nagyon bejönnek a kollekció darabjai!

Az ősz beköszönte nálam automatikusan együtt jár a sötétebb ruhadarabok és fekete/bordó ékszerek előtérbe helyezésével, az ezernyi árnyalat, mely ilyenkor a fák lombjain megjelenik, sokkal kézenfekvőbb és magától értetődő ebben a pár hónapban, hogy pl. a napi sminkemben is alkalmazzam. Ezért is imádom, hogy Dóri ékszerein pont nem ezek a színek jelennek meg, hanem az ősz azon részét ragadja meg, amely a légiességet, a későbbiekben érkező, jeges fuvallatot adja vissza.
Innen ered a kollekció neve, a BREATHE, mivel minden darab olyan könnyedséget éreztet, mint egy mély, frissítő levegővétel az éppen még ébredő, harmatos erdő mélyén. Ezt a hangulatot egy speciális anyagkombináció és különleges színvilág idézi elő. A márkára jellemző geometrikus formák, ebben a kollekcióban is visszatértek. Áttetsző levélformák és más növényi sziluettek, a kék és zöld számtalan árnyalatában megfestett papírlemezekre applikálva jelennek meg.
A kék és a zöld együtthatója nekem a fjordokat juttatja még eszembe, a maguk jeges szépsége, a csodás kék és zöld árnyalatok lehengerlőek!

Az én személyes kedvencem a kollekcióból ez a nádat ábrázoló növény, még most, a nyáron pörögtem rá a Balcsinál a nád, itthon pedig a közelben lévő szántóföldön a kalász fotózására, egészen elképesztő ennek a szépsége!
Köszönöm, hogy végigolvastátok/végignéztétek a bejegyzést, Dórinak gratulálok ehhez a gyönyörűséges kollekcióhoz (is), ha valamelyik példányra lecsapnátok, irány a webshop, illetve személyesen is meg tudjátok tekinteni ezeket az egyedi, kézzel készített ékszereket a showroom-ban (Heinrich udvar- Üllői út 32. 2. emelet – az Iparművészeti Múzeummal szemben).

Jövő héten egy kis betekintést láthattok itt, a blogon a showroom-ról, így ha addig hezitáltatok ellátogatni oda, ez garantáltan meghozza majd a kedvetek - stay tuned! :D


Modell: Nagy Bianka
Haj: Tamás Anett
Smink: Erdei Vivien
Megjegyzések