Ugrás a fő tartalomra

Eljött a Bronzkor - krémes bronz szemhéjfestékek összecsapása: Maybelline kontra MaxFactor

Akár rendszeres, akár alkalmi olvasói vagytok a blognak, szinte biztos vagyok benne, hogy legalább egyszer belefutottatok a krémes szemhéjfestékekről való áradozásaimba. Olyan szinten ráfüggtem erre a termékcsoportra, hogy azóta a krémes, jumbo szemceruzaállományomat is szépen felbővítettem az évek alatt, hála ezeknek a tégelyes csodáknak és a krémes állagnak. Ebben a bejegyzésben két bronz szemhéjfesték csap össze, lássuk, ki a jobb? Maybelline vagy MaxFactor?Sírig tartó szerelmem a Maybelline Color Tattoo On and on bronze árnyalalatával kezdődött, feltétel nélkül imádom, mivel 2-2 ecsetvonás után már a teljes szemhéjamat befedi és egységes, metálos aranyszínt biztosít kopás és ráncokba való beülés nélkül - volt, hogy több, mint 14 órán keresztül.
Aztán drága MaxFactorék kijöttek a maguk bronzos verziójukkal az Excess Shimmer termékcsalád keretein belül és nem bírtam ki, hogy rá ne tegyem a kezem a 25-ös, Bronze árnyalatra, majd végül össze ne hasonlítsam ezt a két terméket:
A Color Tattoo-t körben egy átlátszó, perforált fólia védi az illetéktelen kezektől, mindez az Excess Shimmernél egy ragasztóval rögzített, műanyag fedő formájában jelenik meg a kupak alatt:
A MaxFactor krémes szemfestéke inkább egy könnyed csokoládészuffléra emlékeztető állag, míg a Maybelline egy viszonylag sűrű, szárazabb formulával dolgozott. Utóbbi jobban be is jön, mert a puha MaxFactor esetében az ecset rengeteg terméket vesz fel és minekután csak 1-1 szemhéjra kell felapplikálni, nem többre, így éppenhogy beleérintve az ecsetet is le kell húzni az oldalán a felesleget, mert egyem a szívét, még erőteljesen pigmentált is :)

Ezeket a színmintákat szemhéjalap nélkül húztam, szerintem az ilyen termékek alá nem feltétlenül szükséges egy szemhéjbázis, én mindig kihagyom ezt a lépést, már csak a Color Tattoo ragaszkodásából kiindulva, mert verhetetlen, pontosabban lerobbanthatatlan a szemhéjról azért ehhez a micellás víznek lesz egy-két szava.
Ahhoz képest, hogy a kiindulási pont mindkét termék esetében a bronzszín - ha máshogy nem, hát az árnyalat megnevezése kapcsán, teljesen más árnyalatot képviselnek: a Color Tattoo egy egységes, világító arany-metál fényt ad vissza, míg a MaxFactor csillámokkal tarkított rézszínt varázsol a szemhéjakra, sötét színéből fakadóan pedig közel sem fog annyira világítani a tekintetünk, mint a Color Tattoo esetében:
Összességében a két termék mind állagban, mind árnyalatban igencsak eltér egymástól, az On and on bronze után mindig akkor nyúlok, ha hosszú napnak nézek elébe és eszem ágában sincs megigazítani a sminkem, az Excess Shimmer viszont egy határozottabb, mélyebb tekintetet ad arra a pár órára, amíg be nem ül a ráncokba, sajnos ez az állaga miatt könnyűszerrel megtörténik - következő alkalommal szemhéjalapra fogom felvinni és úgy lecsekkolni, hogyan viselkedik a szemhéjamon.Tartósság
Color Tattoo: akár 14 órán keresztül fentmarad kopás, vagy ráncokba beülés nélkül
MaxFactor: 5 óra elteltével beül a szemhéj ráncaiba, a szín veszít az intenzitásából

Állag
Color Tattoo: sűrű, ámde könnyen eloszlatható, 2 ecsetvonással már fent is van a teljes szemhéjon
MaxFactor: túl lágy, túl habos, rengeteg termék kerül rá az ecsetre, a felesleget le kell húzni a tégely szélén

Szín
Color Tattoo: ezüstös beütésű, metál arany
MaxFactor: sötét bronz, arany csillámokkal

Kiszerelés
Mindkettő üveg tégelyben, kemény, műanyag, csavaros fedővel ellátva kapható
Color Tattoo: 4 gramm (gyakori használat mellett 2 év alatt fogyott el)
MaxFactor: 7 gramm (majdnem kétszerese a Color Tattoo-nak)

Ár
Color Tattoo: 2.299 Ft (Rossmann)
MaxFactor: 2.899 Ft (Rossmann)

Extra tipp
Kék szeműeknek kötelező egy bronzos árnyalat beszerzése, de mivel teljesen más hatás érhető el a két, különböző árnyalattal, mindkettőre érdemes lehet lecsapni!
Nektek megvan valamelyik a fenti kettő közül?
Nálatok ki nyert? Maybelline vagy MaxFactor?

Pusza: Reni


Megjegyzések

 1. A CT-t többek között a Te javaslatodra vettem meg, és i-m-á-d-o-h-o-m.:D
  Tényleg ott marad, nem mozdul. Egy lagzit is simán kibír. Bár, én mindig az ujjacskáimmal viszem fel. A barna szemem zöldesnek tűnik tőle.Szóval szerelem. Köszönöm!!!! *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyira jó érzés ilyet olvasni, nagyon boldog vagyok, hogy ennyire szuperül bevált Neked a CT, használd még sokáig egészséggel! :)))

   Törlés
 2. Kell már egy CT, időtlen idők óta meg akarom venni, most felírtam a DM-listámra, nehogy elfelejtsem :) Á, a MF-ból nekem szinte semmi sem jött be, nem jobbak más termékeknél a szemrevalóik, csak drágábbak meg esetleg jobbak a színek, tartósság semmi.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor a bombabiztos Maybelline lesz a befutó :) Az októberi kuponos napokon fogsz lecsapni rá?

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Teszt: Syoss Color Refresher színmegújító hajszínező - egy hab a zuhany alatt

Attól függetlenül, hogy épp milyen "színkedvemben" vagyok, szeretem a hajfestési procedúrát, mert egyrészt akkor anyummal rendkívül jól szórakozunk - leginkább egymáson, emellett odáig vagyok azért a gazdag és élénk hajszínért, amit viszont csak az első pár hajmosásig van lehetőségem viselni. Utána következik a na, vajon milyen fakó vörösre sikerül kikopnom szakasz, amely egészen a következő hajfestésig tart. Nos, a lehető legjobbkor érkezett a Syoss új fejlesztésének, a színfelfrissítő habnak a tesztelési lehetősége, az azon a héten frissen befestett, mokka-árnyalatú hajamon teszteltem a terméket, melyről most bővebben szeretnék mesélni Nektek.

A nagy száraz sampon teszt

Holnap indul a tavasz második őrületi felvonása, remélem már mindenki kivágta előre a kuponjait :) Ha a Toni&Guy száraz samponjára fáj a fogad, akkor mindenképpen olvass tovább:

Syoss
Egy kupacban mutatom most meg az általam eddig használt száraz samponokat, mindegyikhez drogériákban juthattok hozzá. Jöjjenek jobbról balra a termékek, elsőként a Pixibag-be rejtett Syoss termék.

1.000-1.300 forint magasságában mozog az ára, 200 ml terméket kapunk a pénzünkért, ez a termék viszont az én hajamra nem vált be, tele lettem fehér folttal, bármerre és bárhogyan is fújtam a hajamra a porított terméket, a dúsító hatása is hamar tovaszáll (1 óra). Jelenleg úgy használgatom el, hogy a fejemet előre döntve, a hátsó/alsó hajszálakat frissítem fel vele, a látható helyekre vagyis a fejem búbján és oldalt a pofim mellett futó tincsekre a Balea Trend It Up száraz samponját használom.
Balea
A DM-ben az egyik fellelhető száraz sampon a sima kék Balea-s, 700 forintot kóstál 200 ml termék és ezért a pénz…

Teszt: Helia-D Regenero termékcsalád

A hajam elég sok "kínzásnak" van kitéve a szokásos környezeti ártalmak mellett: rendszeresen van festve, hajtőemelővel és hajhabbal megküldve szárítom be forró levegős hajszárítóval és 1-1 nap nyerésére még száraz samponos támadásnak is kiteszem. Elég rossznak hangzik igaz? Szerintem is és végre rámtalált egy olyan komplett termékcsalád, ami szépen helyre tudta tenni nem csak belsőleg a hajszerkezetet, de külsőre is ápolt, puha lett a hajam. Hatalmas köszönetet érdemel a Szépségbolt, amiért látatlanban megtalálták a gyógyírt a hajamra és kipróbálhattam a termékeket:


Helia-D Regenero hajerősítő sampon minden hajtípusra: imádom a könnyed, folyós állagát a maga borostyán színével és citrusos aromájával! A sampon teljes egészében növényi hatóanyagot tartalmaz, 26 különféle gyógynövény kivonatával. Könnyen kinyerhető a kemény, műanyag flakonból, könnyen felpattan a kattanós fedele. A hajon azonnal eloszlatható és szinte azonnal fel is habzik, selymes, ugyanakkor gazdag habot képez…