Dr. Organic sajtórendezvény & hajnövekedést serkentő termékcsalád baicapil formulával és kendermagolajjal samponteszt


Még sosem jártam ezelőtt a Dr. Organic főhadiszállásán, így kíváncsian néztem elébe a meghirdetett sajtótájékoztatónak, pláne mivel natúrkozmetikum vonalra tévedtem, melyben azelőtt nem nagyon mélyedtem el - és hogy pontosan miben is különböznek a natúrkozmetikumok a klasszikus kozmetikumoktól?

A minősített natúrkozmetikumok nem tartalmaznak mesterséges illatanyagokat és színezékeket, nincsen bennük kőolajszármazék, mesterséges emulgálószer vagy habképző anyag és tartósítószerként parabén sem. A minősítések eltérőek, de legszigorúbb szabványok szerint a natúrkozmetikum összetevőinek legalább 70-95%-a biogazdálkodásból vagy vadgyűjtésből származó növényi összetevő, melynem lehet génmódosított (GMO). A natúrkozmetikai gyártók minden formában elutasítják az állatkísérleteket!Amellett, hogy megismerkedhettünk a Dr. Organic égisze alatt szereplő termékekkel, a legújabb, hajhullás ellen kifejlesztett, hajnövekedést serkentő termékcsaládja is bemutatkozott a nagyközönség előtt.


Maga a hajhullás természetes folyamat, ugyanakkor napi 100 hajszálnál több elvesztése már problémát jelent. Fokozott hajhullást az öregedés, hormonváltozás, örökletes hajhullás, egészségtelen étrend, ártalmas vegyszerek (akár kozmetikumokban), egyes gyógyszerek használata, stressz, bőrbetegségek vagy akár a nem megfelelő hajápolás is okozhat.

Bármi is a kiváltó ok, a Dr. Organic legújabb fejlesztése Baicapil formulával, innovatív mechanizmusával a hajtüszőőssejteket erősebb, vastagabb hajszálak termelésére ösztönzi.
Összetétele: bajkáli csukóka (Scutellaria baicalensis): a természetgyógyászatban több mint 2000 éve használt gyógynövény. Kelet-Ázsiából származik, a hagyományos kínai orvoslás legalapvetőbb gyógynövényei közé tartozik. Aktív molekulája a Baicalin flavonoid, amely aktiválja az őssejteket, késlelteti az öregedés folyamatát. Antioxidáns hatása nagyban felülmúlja az ismert A,C,E vitaminok hatását. Szójabab-csíra kivonat és búzacsíra kivonat: növelik a sejtosztódást, fokozzák a sejtek anyagcsere aktivitását.


A Dr. Organic kenderes hajápoló termékei?
A szabadalmaztatott Baicapil TM formulán felül a hajserkentő program termékei tartalmaznak:
- Omega 3, 6, 9 zsírsavakban gazdag bioaktív kendermagolaj
- Bioaktív komlókivonat
- Bioaktív hibiszkuszkivonat
- Esszenciális zsírsavak

A kendermagolajat sokan a világ legkiegyensúlyozottabb növényi olajának tekintik, tartalmaz esszenciális (a szervezet számára nélkülözhetetlen) linol- és alfa linolsavat, az ideális 3:1 arányban, Omega 3, 6 és 9 zsírsavakat, ezen kívül alapvetően fontos aminosavak és magas tápértékű fehérjék is megtalálhatók benne. A vitaminok (A-,B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitamin), ásványi anyagok (kálium, kalcium, vas,magnézium) és enzimek jelenléte az egyik legértékesebb növényi olajjá teszi a kendermagolajat. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, kiegyensúlyoz és támogatja a haj egészséges növekedését.A rendezvényen bemutatták a Dr. Organic különböző hatóanyagait, az alábbi, széles kínálat áll rendelkezésünkre, akár hidratálás, akár mélytisztítás a célunk a bőrünkkel:Senki sem hagytak üres gyomorral távozni, szebbnél szebb, cuki partifalatkák sorakoztak, a lazacos falatka mindent vitt #lazacfüggőÉs természetesen az éppen aktuális kender sem hiányozhatott, kendermag formájában jelent meg a büféasztalon, nagyon ötletes!

Samponteszt


A hajserkentő sampont megkaptuk tesztelésre, melyen én a zuramnak adtam át, de nem volt teljesen felhőtlen a mosolya, mert tudta, hogy jobban oda kell figyelnie a termék hatására, mint egyébként szokott (azaz lényegében semennyire :P).

A samponnak fűszeres, határozott illata van, ez be is jött neki - számomra túlságosan erős és átható volt, de az ő orrának igen kellemes ez az illategyüttes. Sárgás, áttetsző, közepesen sűrű állagú sampon, melyből nem kell nagy mennyiség, gyorsan képez habot.
3 naponta kellett újramosni a haját, nem zsírosodott jobban, mint más (pl. Head&Shoulders, Schauma) samponoknál.
És hogy milyen eredménnyel használta a terméket? Puha tapintású és valamivel erősebb lett a haja, de a lényeg, hogy gyorsabban nőtt és igencsak dús lett a hajkoronája. Új hajszálakat a homloka tetején viszont nem fedezett fel, szóval a mikiegeresedés folyamata nem fordult vissza. Viszont nagyon meg van elégedve a termékkel, örült, hogy részt vehetett a tesztelési folyamatban, annak ellenére, hogy azt mondta, egyenesen vallattam, mikor bekértem az információkat tőle ehhez a blogposzthoz ;)

Érdemes a teljes termékcsaládot bevetni, hogyha egymásra épülő, hatékony hajnövekedést serkentő kúrára adjuk a fejünket, a termékcsalád tagjai jóval magasabb árfekvésűek, mint a szokásos samponok, de vegyük figyelembe, hogy natúrkozmetikumoknál eltér az árképzés a normál termékektől.
A termékcsaláddal a Müller drogériákban már találkozhattatok, így könnyen beszerezhető, ha valaki hajhullással küzd a családban. Nálunk szerencsére ez a probléma nem állt fenn, itt a hajerősítő és hajnövekedést serkentő mivolta mutatkozott be a samponnak és önmagában, a termékcsalád többi tagja nélkül is látványos és jó eredményt hozott, minden elismerésem!
Ti már találkoztatok a Dr. Organic márkával? Melyik hatóanyag tőlük a kedvencetek?

Pusza: Reni

Megjegyzések