Teszt: Bioderma Hydrabio Perfecteur arckrém érzékeny, dehidratált bőrre

Augusztusban lesz 4 éve, hogy létezik ez a blog, viszont a mai napig tanulok újat, jelen esetben egy Bioderma újdonság kapcsán: a vízhiányos bőr nem egy bőrtípus, hanem egy állapot, amely bármely bőrtípusnál (normál, száraz, zsíros) kialakulhat, mely vízhiányt az életmód, a külső környezeti tényezők, valamint a nem megfelelő bőrápoló készítmények használata is okozhat.
Amikor kézhez kaptam a Bioderma újdonságát, mely 30-as fényvédőt is tartalmaz, nem volt könnyű dolga a bőrömmel, ugyanis előtte legalább 4-5-féle arckrémmintát használtam el rá, közel sem volt tökéletes állapotban, de hamar összebarátkoztunk:

A száraz bőr és a vízhiányos bőr nem jelentik egy és ugyanazt, bár tüneteik hasonlóak: kellemetlen bőrfeszülés, érzékeny, fakó, élettelen bőr.
Száraz bőr esetében a bőr víztartalma mellett lipidtartalma sem megfelelő, így fontos, hogy hidratáló és lipidpótló készítményeket használjunk, dehidratált bőrnél "csak" a bőr megfelelő víztartalmát szükséges helyreállítani.

A Hydrabio Perfecteur a Hydrabio termékcsalád új generációs hidratálója, amely egy új technológia (biomimetikus lamelláris emulzió) révén célzottan juttatja el aktív hatóanyagait a sejtekhez. E-vitamin tartalmának és a magas faktorszámú fényvédelemnek köszönhetően megakadályozza a korai bőröregedést, elfedi az apró ráncokat, egyenletesen ragyogóvá teszi a bőrt.Ez nálam a következőképpen működött a kevert-zsíros bőrömön: ez a sűrű állagú, ugyanakkor szupergyorsan (fél perc) felszívódó, enyhén rózsaszínes beütésű krém már az első használat után puha, selymes arcbőrt eredményezett, mindenféle irritáció nélkül, sőt, mondhatnám, hogy amióta ezt kenem fel az arcomra reggelente, olyan 15-20%-al lecsökkent a gyulladások mennyisége a pofimon.

Praktikus, pumpás kiszerelése révén könnyedén kinyerhető a krém, nagyon bírom ezt a kiszerelést:
A benne lévő, irizáló, gyöngyházfényű, lágy fókuszhatást biztosító szemcséi, valamint rózsaszín, púderes textúrája cukin mutat a napfényben: Az illata olyan tipikus arckrém illat, semmi extra illatanyaggal nem találkozott az orrom a krém szimatolása közben.

Amellett, hogy igencsak meg vagyok vele elégedve, mindenképpen meg szeretném említeni, hogy a kevert-zsíros bőrtípusom hogyan reagált a krémre a T-zónámban: az orromon és az államon semmi különös nem történt, a homlokom viszont a munkanap végére, vagyis 7-8 óra viselés után kifényesedett, ezt mindenképpen vegyétek figyelembe, ha ilyen bőrtípussal rendelkeztek! Jöhet ilyenkor a mattító púder/mattító lapocska a neszesszerből.

A krém a sűrű állaga ellenére nem túl sok a bőrnek, pikk-pakk felszívódik és még a meleg, napsütéses, mostanság nyárszerű napokon sincs olyan érzése az embernek, hogy a krémréteg alá izzadna a bőre, szuper!

A krémet 40 ml-es kiszerelésben, 30-as fényvédelemmel 5.448 forintért tudjátok megvásárolni gyógyszertárakban, illetve webpatikákban - zsíros/kevert bőrűek a fenti kis kiegészítő lépéssel fogják tudni nyugodtan használni :)

A végére néhány szót ejtenék a Biodermáról: a Laboratoire Bioderma Hungary Kft., a lyoni központtal rendelkező Bioderma magyar leányvállalata több, mint 10 éve van jelen a magyar piacon, filozófiája, hogy ne csupán a bőrproblémák tüneteit kezelje, hanem a problémák okait is.
Átfogó és hatékony megoldást kínál az összes bőrtípus számára (9 különböző termékcsalád), a cég olyan termékeket készít, amelyek összetevőikkel és hatásukkal a bőr természetes működését utánozzák.
Nektek melyik a kedvenc Bioderma terméketek?
Kipróbálnátok a Hydrabio Perfecteur arckrémet?

Pusza: Reni

Megjegyzések