Szárazsampon-naplók 2. rész


A tökéletes szárazsampon megtalálása nem egyik pillanatról a másikra történik, így egyrészt az ember türelme és zsírosodásra hajlamos hajzata is próbára van téve, másrészt viszont alaposabb elemzésnek lehet alávetni 1-1 jelentkezőt a blogon, így Ti is teljesebb képet kaphattok ezekről a termékekről, ha még csak nézegetitek őket a webshopban vagy a drogériák polcain, de nem tudjátok eldönteni, megvegyétek-e.

A mai szárazsampon-naplókban egy AA-összecsapást láthattok: az AVON összecsap az ausztrál Aussie márkával, előbbit tanácsadónőn vagy webshopon keresztül, utóbbit pedig drogériákban tudjátok beszerezni. És hogy sikerült -e megtalálnom az igazit? Nos, ez a bejegyzés végén kiderül:

Mindkét termék pici szórófejjel van ellátva, így a leghatékonyabb a benne lévő anyag porlasztása, viszont az Aussie nekem inkább a hajlakkokra hajaz (höhö), mintha kevesebb port szórna szét és több lenne az áttetsző hajtógáz.

Használat előtt mindkét termék felrázandó és nem közvetlenül, hanem 25-30 cm távolságból kell a hajra fújni, ami nálam a következőképpen néz ki: előrehajolok, majd a felrázott flakonnal először a hajam alsó részét fújom be egyenletesen, majd felegyenesedem és oldalra dobom a hajam, így a fülem felett kettéválik a hajkoronám az egyik oldalon és az így szabaddá vált területeket fújom be. Ezt követően átbillentem a fejem a másik oldalra, ott is befújom a hajtövem és az így szabaddá vált alsó tincseket, végül jöhet a frufru és a fejem búbja.Hagyom hatni pár percig, addig izzadásgátlok meg felékszerezem magam indulás előtt, majd ha ezekkel megvagyok, átfésülöm a hajam és már indulok is.

Nagy bajban voltam, amikor kivonta a DM a Balea Trend It Up szárazsamponját, mivel az a termék tökéletesen kompatibilis volt a hajammal: dúsította, felszívta a felesleges faggyút és puha, selymes tapintásúvá tette. A bejegyzéssorozat első részében a Dove és a Batiste szállt harcba a kegyeimért, mindkettő elbukott sajnos, így reményekkel telve vártam, hogy az alábbi 2 termék közül meglesz-e a biztos befutó.AVON Advance Techniques száraz sampon


Az AVON terméke pontosan ugyanazokat ígéri, mint amit a Balea Trend It Up kivont terméke, vagyis egyszerre frissíti fel a hajat, szívja fel a zsírt a hajtövekről és dúsít, de az én hajamon gyengébb végeredményt produkált: ugyan némileg felszívta a felesleges faggyút és felfrissítette a hajam, a várt dússág elmaradt. Viszonylag rendben volt a használatakor a frizurám, de hiányzott az a bizonyos plusz: kellett volna a dúsító hatás és talán egy hangyányival több zsírtalanító funkció a hajtövekre. Majdnem meglett az új kedvencem, de csak majdnem.
Enyhén fehérre színezni a hajat, de ez a kifésülés során könnyedén orvosolható.

Kiszerelés: 150 ml
Ár: 1.349 Ft
Beszerezhetőség: AVON-tanácsadónő, www.avon.hu, AVON Shop az Astoria metrómegállóban
Aussie Miracle Dry Shampoo - Colour Mate


Az Aussie márkához nem volt korábban szerencsém, amint felbukkant a drogériák polcain, szinte azonnal elindult a nagy love or hate kampány: a felhasználók egyik fele imádta, a másik felének pedig tönkrevágta a haját, így nem sok kedvem volt bevásárolni belőle.

Ez a példány festett hajra lett kifejlesztve, amelyről részletesebb előnyöket nem tudok felsorakoztatni, mivel gyönyörűen befehéríti a hajam a használata során, ráadásul pontosan olyan érzésem van, miután felfújtam a hajamra, mint a Dove szárazsamponjánál: mintha nem is lenne ott. Háromszor kellett újrafújnom, mire lett valamiféle hatása, de ezt is leginkább a halottnak a csók-effektushoz tudom hasonlítani, nem nagyon tudta megmenteni a napomat, rá kellett mennem a Batiste szárazsamponjával, ami meg túlontúl hatékony és egy sprőd maszlag lett a végeredmény. Szintén vesztett ez a termék a kedvenc szárazsamponom megtalálásáért folytatott küzdelemben.

Kiszerelés: 180 ml
Ár: 1.500-2.000 Ft
Beszerezhetőség: drogériák
A második menet is új kedvenc nélkül zárult, de közülük is az AVON termékét nyilvánítom a legjobbnak. Már így is közelebb vagyok a méltó utód megtalálásához, mint 2 hónapja voltam :)Ti próbáltátok már a két fenti terméket? Nálatok hogyan váltak be?

Pusza: Reni


Megjegyzések

  1. Nekem eddig az összes szárazszampon közül az Aussie volt a kedvencem, ám a szórófej tetején az a műanyag összeforrasztás kb a negyedénél letört, így ott állt a polcon, tele szárazsamponnal, és nem tudtam elhasználni. Azóta sem merem újravenni :(

    VálaszTörlés
  2. Hát, kiválasztottad azt a kettőt, ami nekem a legkevésbé vált be, egyiket sem szerettem, az Aussie kifejezetten szörnyű volt :DDD

    VálaszTörlés
  3. Az Aussie szárazsaponjáról szörnyű tapasztalatokat olvastam, emiatt nem is szívesen emelném le a polcról. Esetleg Oriflame szárazsampon? Nekem az egy jó megoldásnak tűnt, legalábbis a zsírt jól felszívja, dússágot is ad, egyedül az elfésüléssel vannak néha gondok, mert picit időigényes eloszlatni. De legalább jól működik, és ez nagy szó! :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése