Teszt: Bioderma Atoderm olajtusfürdő


Szerencsésnek mondhatom magam, mivel nem ez az első tél, amikor direkt kiszáradásra hajlamos/érzékeny bőrre való tusolóterméket tesztelhetek. A Bioderma újdonsága az olajtusfürdő praktikus, pumpás adagolófejjel rendelkezik, hatékonyan tisztít és az irodisták legjobb fegyvere a sietős reggeleken. Mondom is, hogy miért.
A terméket újszülött kortól lehet már alkalmazni arcra és testre egyaránt, száraz, nagyon száraz és atópiás bőrön is használható. Illatanyagtól nem mentes ugyan a termék, viszont hipoallergén, parabén-, szappan- és tartósítószer-mentes, valamint nem tartalmaz mesterséges színező anyagokat.

Biológiailag aktív hatóanyagai révén meggátolja a Staphylococcus aures baktériumok adhézióját, vagyis az egymástól különböző molekulák között fellépő vonzó kölcsönhatást, amely a bőrszárazság és bőrirritáció súlyosbodásáért felelős (Skin Barrier Therapy ®).
Növényi biolipidek találhatóak meg benne, melyek a megfelelő lipidréteg újjáépítése révén csökkentik a bőrirritációt, enyhítik a bőrfeszülést.Értékes másodpercek nyerhetőek azzal, hogy nem kell pl. tekerős kupakkal szórakozni, amikor reggel persze, hogy késésben pattan ki az ember lánya az ágyból és áll be némi ébresztő reményében a tus alá. A kiszerelése még a reggeli nemlátás esetén is jól jön, amúgy meg tök praktikus, 6-7 pumpálásnyival meg is vagyok a teljes zuhanyzás alatt, tetőtől talpig. Mivel nem habzik a termék, így még a mennyiség spórolása érdekében sem lehet fürdőpamacsot bevetni, sajnos konstatálnunk kell, hogy ennyi az, amennyire zuhanyzásonként szükség van.
A bőrre felvive ha kis mennyiség éri a bőrfelületet, akkor kellően csúszós az olajtusfürdő, ha pedig nagyobb mennyiséget oszlatnánk el, akkor szikkadt érzetet kelt, összesűrűsödik a formula - ez éppen olyan, mint az Yves Rocher argánolajos tusfürdőjénél tapasztalt jelenség, így nem lepődtem meg rajta.

És hogy miért írtam, hogy (többek között) az irodisták miért fogják szeretni? Mert nem kell a reggeli zuhanyzások után vesződni a testápolózással - amire amúgy sem lenne idő, ofkorsz. Télen a bőröm rendkívül szárazzá tud válni és nincs annál rosszabb érzés, amikor a nagy sietség közepette húzódó bőrrel bújsz bele a nadrágodba. Na ilyet ennél a terméknél nem tapasztaltam. Persze a téli, 3-4 naponkénti testvajazást nem váltottam le, mert kell az a plussz táplálás az én kis vízhiányos bőrömre, de a reggeli zuhanyzásaim, és ezzel együtt a napom megmentője ez a termék, bánni fogom, ha elfogy:
A lemosásával sincsenek fennakadások, nem hagy zavaró filmréteget a bőrön, könnyedén lemosható.

A bőrvédelemnek és a reggeli zuhanyzások megmentésének ára van, az alábbi kiszerelésekben szerezhetitek be a gyógyszertárakban, vagy az online gyógyszertári webshopokban:
100 ml - 990 Ft
200 ml - 2720 Ft
1000 ml - 5490 FtKöszönöm a Biodermának, hogy tesztelhettem ezt az újdonságot! Amúgy sem tudok lejönni az olajokról, az éjjeli szekrényemben ott figyel egy szárazolaj, a hajvégápolóm is olaj-formulával rendelkezik, nagyon jó barátságot ápolok ezzel a formulával :)Olvassátok el Niki és Mea tapasztalatait is a termékről.

Pusza: Reni

Megjegyzések

  1. Férj is szereti, a literes kiszerelést vettük meg direkt az ő ekcémára hajlamos bőrére.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése