Ugrás a fő tartalomra

Szárazsampon-naplók 1. rész


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy elégedett Balea Trend It Up szárazsampon-imádó lány, aki szomorúan és megdöbbenve tapasztalta, hogy 2015 nyarán a DM kivonta a kedvenc termékét. A kezdeti hiszti és nemtetszés után el kezdett más alternatívák után kutatni a drogériák polcain, valamint a hazai bloggerek körében és két, pink szárazsamponra esett a választása: a Dove és a nemrégiben kis hazánkba is begyűrűzött Batiste márkák termékeire. Már előre szólok, ebben a mesében ez a lány nem találta meg méltó utódját az annyira imádott DM-es szárazsamponnak, így ennek a bejegyzéssorozatnak annyi része lesz, amennyit a misszió megkövetel magának. És mivel kettesével jobban lehet haladni, így egyszerre teszteltem ezt a két, drogériában kapható terméket.

A Balea Trend It Up szárazsampon remekül működött együtt az én festett, vékonyszálú hajammal, nem hagyott maga után sem sprőd, lisztes érzést, sem pedig fehér foltokat. Nem is kellett a felvitelt követően törölközővel átdörzsölni a hajam, egy egyszerű kifésülés a felvitelt követő pár perc múlva tökéletesen elegendő volt és már útnak is indulhattam.
Az ebben a bejegyzésben szereplő szárazsamponokon már túl vagyok, így a DM másik, saját márkás terméke automatikusan kikerült a kipróbálandók közül. Bloggerkörökben az alábbi két delikvensről olvastam/hallottam jókat, így befektettem: 1.600 forint a Dove és 1.200 Ft a Batiste instant hajmosása:

Mindkét flakon 200 ml terméket tartalmaz, a Dove normál erősséggel, a korábbi Baleásommal megegyező mennyiségű terméket fúj a hajamra. Eddig mondom jó. Aztán amikor már harmadjára fújtam be a hajzatomat egymás után, hogy végre látszólag eltűnjenek a zsírosabb hajtövek, na akkor elfogyott a türelmem, ráfújtam a Batiste-ot, amivel meg átestem a ló túloldalára, de erről mindjárt bővebben is írok.
Nos, a negyedik, hajmosás nélkül töltött napom reggelén már nem annyira egységes és dús az ember frizurája, már lelapul és vékony kis tincsekben sorakoznak egymás mellett. A Baleával sikerült teljesen visszaadnom az egységes hajtömeget némi dússág és puhaság kíséretében, a Dove-al már kevésbé: ugyan úgymond egységesíti ezeket a tincseket, de a hajtöveknél a fentebb említett, háromszori bevetést követően sem szívta fel a faggyú nagy részét. Dúsabb nem lett tőle a hajam, viszont alig látszott meg rajta, hogy próbáltam rajta a 4. napomon segíteni.


A Batiste termékét úgy tudnám leginkább jellemezni, mint aki ajtóstul rohan a házba: sokat, gyorsan és hangosan fúj ki magából, igyekeztem minden esetben annyira eltartani a hajamtól, amennyire csak a karom engedte, de így is olyan volt, mintha egy fél doboz hintőport dobtam volna magamra. Szinte azonnal összeállt a hajam, a Tangle Teezer-hasonmást alig tudtam végighúzni a szárazsamponnal kezelt hajtincseimen, rendkívül sprőd, száraz, rossz tapintású lett a hajam - és nem utolsósorban hófehér. Némi dússágot azért biztosított ez az XXL Volume változat, viszont elég sok fejtőcsapkodásba (leporoltam lényegében a hajtöveimet) és ruhatisztításba (mert azok is gyönyörű fehérek lettek) került nekem ez a termékhasználat minden egyes alkalommal, arról nem beszélve, hogy nem akartam aznap egyáltalán hozzányúlni a hajamhoz.
Aznap este, hajmosásnál pedig éreztem, hogy mennyire megviselt és száraz tapintású, még a sampon leöblítése után is :(
Összegezve nem végződött túl szépen ez a mese, a Dove túl keveset nyújt, a Batiste pedig pont, hogy túl sokat, így egyiket sem tudom szeretni és kikiáltani a Balea Trend It Up méltó utódjának. A keresés folytatódik, maradjanak velünk.
Most pedig jöhetnek a tippek Lányok: Nektek melyik szárazsampon a No. 1?

Pusza: Reni

Megjegyzések

 1. A kék Batiste-ot ajánlom, a negyedik vagy ötödik flakonon vagyok túl, és még mindig imádom! :)

  VálaszTörlés
 2. A kék Batiste szerintem is jó, a Dove pedig szerintem is rettenetes, bár nekem más miatt és csak egy idő után. Most épp Avon-félét tesztelek, de egyelőre nem tudom, hova tegyem a Trend It Up-skálámon...

  VálaszTörlés
 3. de most újra van valami DM-es vaníliás verzió nem? vagy ezt csak álmodtam? :D

  VálaszTörlés
 4. Barna batistos vagyok..utálom..az illatát is.. Ha már a lányok itt emlegették akkor én is kipróbálom a kéket. Kíváncsi vagyok mire jutsz. :)

  VálaszTörlés
 5. Újra van Trend It Up! :) vaníliás.

  VálaszTörlés
 6. Újra van Trend It Up! :) vaníliás.

  VálaszTörlés
 7. A Dove szárazsampont nem próbáltam még, de a Batiste-t szeretem.
  A kedvencem a Got2be szárazsamponja volt, de hónapok óta nem találom a Müllerünkben, így kipróbáltam a saját márkás, Artist szárazsampont is, és szerintem nagyon jó. 1000 Ft, ha jól emlékszem, nem kell belőle túl sok, nem hagy fehér foltot.
  Ha Müllerben jársz szerintem ezt a két márkát nézd meg, érdemes őket kipróbálni! :)

  VálaszTörlés
 8. Nekem a Baleás epres a kedvenc, betáraztam belőle :)
  De tényleg van új vaníliás, azt is ki fogom próbálni.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Teszt: Syoss Color Refresher színmegújító hajszínező - egy hab a zuhany alatt

Attól függetlenül, hogy épp milyen "színkedvemben" vagyok, szeretem a hajfestési procedúrát, mert egyrészt akkor anyummal rendkívül jól szórakozunk - leginkább egymáson, emellett odáig vagyok azért a gazdag és élénk hajszínért, amit viszont csak az első pár hajmosásig van lehetőségem viselni. Utána következik a na, vajon milyen fakó vörösre sikerül kikopnom szakasz, amely egészen a következő hajfestésig tart. Nos, a lehető legjobbkor érkezett a Syoss új fejlesztésének, a színfelfrissítő habnak a tesztelési lehetősége, az azon a héten frissen befestett, mokka-árnyalatú hajamon teszteltem a terméket, melyről most bővebben szeretnék mesélni Nektek.

A nagy száraz sampon teszt

Holnap indul a tavasz második őrületi felvonása, remélem már mindenki kivágta előre a kuponjait :) Ha a Toni&Guy száraz samponjára fáj a fogad, akkor mindenképpen olvass tovább:

Syoss
Egy kupacban mutatom most meg az általam eddig használt száraz samponokat, mindegyikhez drogériákban juthattok hozzá. Jöjjenek jobbról balra a termékek, elsőként a Pixibag-be rejtett Syoss termék.

1.000-1.300 forint magasságában mozog az ára, 200 ml terméket kapunk a pénzünkért, ez a termék viszont az én hajamra nem vált be, tele lettem fehér folttal, bármerre és bárhogyan is fújtam a hajamra a porított terméket, a dúsító hatása is hamar tovaszáll (1 óra). Jelenleg úgy használgatom el, hogy a fejemet előre döntve, a hátsó/alsó hajszálakat frissítem fel vele, a látható helyekre vagyis a fejem búbján és oldalt a pofim mellett futó tincsekre a Balea Trend It Up száraz samponját használom.
Balea
A DM-ben az egyik fellelhető száraz sampon a sima kék Balea-s, 700 forintot kóstál 200 ml termék és ezért a pénz…

Teszt: Helia-D Regenero termékcsalád

A hajam elég sok "kínzásnak" van kitéve a szokásos környezeti ártalmak mellett: rendszeresen van festve, hajtőemelővel és hajhabbal megküldve szárítom be forró levegős hajszárítóval és 1-1 nap nyerésére még száraz samponos támadásnak is kiteszem. Elég rossznak hangzik igaz? Szerintem is és végre rámtalált egy olyan komplett termékcsalád, ami szépen helyre tudta tenni nem csak belsőleg a hajszerkezetet, de külsőre is ápolt, puha lett a hajam. Hatalmas köszönetet érdemel a Szépségbolt, amiért látatlanban megtalálták a gyógyírt a hajamra és kipróbálhattam a termékeket:


Helia-D Regenero hajerősítő sampon minden hajtípusra: imádom a könnyed, folyós állagát a maga borostyán színével és citrusos aromájával! A sampon teljes egészében növényi hatóanyagot tartalmaz, 26 különféle gyógynövény kivonatával. Könnyen kinyerhető a kemény, műanyag flakonból, könnyen felpattan a kattanós fedele. A hajon azonnal eloszlatható és szinte azonnal fel is habzik, selymes, ugyanakkor gazdag habot képez…