Személyes: kisállat TAG

Era bejegyzését olvasva rá kellett jönnöm, hogy mostanság el vagyok maradva az Instagramos összefoglalókkal és ezáltal az állatkás bejegyzésekkel itt, a blogon, így gyorsan be is pótolom az elmaradást és hoztam Nektek egyszeresen kutyás és négyszeresen macskás tartalmat.
Ez a mai nap amiatt is foglal el különleges helyet a szívemben, mivel pontosan ma 6 éve, hogy amatőr szülésznőt testesítettem meg itthon, miközben Sandy kuttyomnál kora délután megindult a szülés és együttes riadalommal a szemünkben éltük meg 2009.10.09-ét, mikor is 8 kölyökkutyával ajándékozta meg az egész családot egy máig ismeretlen eredetű apakutya :)

Milyen kisállataid vannak?
Kicsinek ugyan nem nevezném őket, mert túl vannak etetve szeretve, de négy cicc és egy kutty lakja a házat/udvart/kanapét/pokrócot/ágyat.Mi a nevük?

MirciKiaraMokkaAlexSandy
Milyen fajtájúak?
Mirci házimacska, a lánya Kiara házimacska-sziámi (utóbbi az apukája révén) keverék. Mokka perzsa-Maine Coon-himalájai felmenőkkel rendelkezik, Alex pedig a cirmos mintás-borostyán szőrű klán tagja.
Sandy anyukája egy gyönyörű, mézbarna cocker spániel, apukája golden retriver.Mióta vannak nálad?
Hogyan tettél szert rájuk?
Mircit 2007 év elején fogadtuk örökbe a Noé állatotthonból, a zuram választotta a lánycica ketrecből, a szemei varázsolták el első látásra :)

Kiara 2007.04.11-én született, ő volt az ötös alom legkisebb tagja, kicsi korában csúnyán könnyezett a szeme, a nagytudású doki pedig túladagolta ennek a csöpp cicának a gyógyszert, aznap éjjel félő volt, hogy elveszítjük, de szerencsére nem így történt és azóta is velünk él az eddig legantiszociálisabb ciccünk.

Mokkát barátosnémtól hoztam el, mikor megszületett az első babája 2010. júliusában - eredetileg babalátogatóba mentem át hozzá, másnap pedig már nálunk lakott Mokka. A nevét az éppen aktuális hajfestékem árnyalatáról kapta, mivel amikor először felemeltem magamhoz, szinte tökéletesen megegyezett a frissen festett hajam és az ő szőrének az árnyalata.

Alex idén harmadik éve van velünk, októberben fogadtam örökbe, ez a négy lábon járó szeretetgombóc volt nagypapám hagyatéka rám.

Sandy-t még egy iWiW hirdetésben láttam meg, azt a délutánt végigsinkogattam, majd végigveszekedtem a zurammal, mivel pont akkor jártunk pórul egy előző kölyökkutya örökbefogadásával (új gazdit kellett keresnünk neki, mert kezelhetetlen volt és a macskáknál torokra ment azonnal).
Szerencsére én győztem, nem kellett messzire mennünk, mivel ebben a városban lakik a család, ahol megszülettek a kutyakölykök. Bementünk az udvarra, Sandy, mint legdagadtabb minikutty megállt a zuram előtt, ránézett, majd hanyattdobta magát előtte...na igen, tudta, hogy kinél kell bevágódnia, hogy velünk jöhessen :D Egy piros betűs ünnepen, október 23-án hoztuk el.
Mennyi idősek?
Mirciről fogalmunk sincs, 2006 van a kartonjára írva, amit az örökbefogadáskor kaptunk, de szerintem jóval öregebb, az egy évtized nála már simán megvan :)

Kiara egyidős a házasságkötésünkkel.

Mokka 6 éves, Alex pedig 4.

Sandy születésnapja 2006.09.09, ez jó kis bűvös dátum számomra.Van valamilyen vicces tulajdonságuk?
Mirci tejfüggő, hétvégén, a reggeli után addig megy az ember után, kétségbeesett nyávogások közepette, amíg meg nem kapja a fejadagját. Már könnyedén felismeri a tejesdobozt, a bögrét, valamint a mikró csengését. Utána csönd van. Emellett a Domestos-al frissen felmosott kőpadlón képes órákat-napokat henteregni, szerintem nála ez az illat/szag drogként működik :P

Kiara imádja a saját farkát kergetni felesleges szabadidejében. Étel kunyerálásánál ő a legcukibb, mivel nyávogás helyett murrog-berreg-kerreg és amíg ő éhezik, mi dőlünk a nevetéstől :)

Mokka a mi beszélgetőpartnerünk, mindenre válaszol, amit mondunk neki - amikor leállok vele veszekedni, akkor ez mondjuk kevésbé mókás, de oroszlán lévén persze, hogy nem hagyja magát - mármint a horoszkópja oroszlán, nem ő maga.

Alex a sorozatpartnerem, minden sorozatot vele az ölemben nézek meg a kanapén. Emellett igen fotogén, legtöbbször őt láthatjátok az Instagram profilomon, mivel imádja a kamerát!Van-e valamilyen közös kalandotok?
Az év 365 napja. De ha egyet kellene kiemelnem, akkor a heti rendszeres állatorvosi látogatás Sandy-vel tavasztól őszig, mivel mindig összeszed egy toklászt a fülével, ami a kalász formájának köszönhetően egyre mélyebbre és mélyebbre mászik és csak orvosi segítséggel lehet eltávolítani a füléből a növényt.Milyen beceneveken szoktad őket szólítani?
Inkább gyűjtőneveket használok, ha közétkeztetésről van szó, vagyis a gyertek ciccenmiccek, kittyenkuttyok fejhangon azt jelenti, hogy mind az öten evésre készek.Mi volt az első reakciód, mikor megláttad őket?
Az a gondolat jutott elsőként eszembe, hogy hosszú évekre összefonódik az életünk :)Milyen játékaik vannak?
A közös egérvadászat a macskák és a kutty egyik kedvenc elfoglaltsága, Sandy is nagyon ügyes vadász ám!
Mokka emellett gerjed a madzagokra, ez villanyszerelésnél kevésbé szerencsés.
Amivel pedig az összes macskát azonnal be lehet hülyíteni, az a lézerpointer :PJól kijönnek más állatokkal?
Abszolút mértékben, az állandó belső viszályt csupán a féltékenység adja - példának okáért néhány esti tévézés úgy zajlik a kanapén, hogy Alex az ölemben, Mirci jobb oldalt, a vállamon és a mellkasomon fekszik, Mokka meg szorosan az oldalamhoz bújva a kanapén.Remélem, tetszett ez a kis bejegyzés a lakótársaimról :)
Ti is töltsétek ki a saját kis házi kedvencetekről bejegyzés formájában, vagy itt, kommentben!

Pusza: Reni

Megjegyzések

 1. Bájos kis csapat, szívmelengető poszt! A Domestos-os "utazás" nálunk is megtörtént már! :D

  VálaszTörlés
 2. Sandy!!!! Bár a macskák is aranyosak. Örültem hogy mindegyik megengedte, hogy megsimogassam. Viszont Mokka egy kicsivel Közelebb áll a szívemhez, mert én is szeretnék hosszúszőrű cicát, és jó volt simogatni :)

  VálaszTörlés
 3. De aranyosak, szuper lehet ennyi állattal együtt élni!

  VálaszTörlés
 4. ó, imádtam ezt a bejegyzést az első betűtől az utolsóig :-)

  VálaszTörlés
 5. Awww de édesek mind! :D Legjobban a különös szokásaik tetszettek, de aranyosak lehetnek :D

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése