Press: AVON - 2015 őszi sminktrendek

Az őszi sminktrend színeit tekintve a szokásos barnás, vöröses árnyalatok mellett megjelennek a teltebb, fényűző színárnyalatok is - mondta Lauren Andersen, az AVON nemzetközi sminkmestere. "Az ajkakon kísérletezzünk nyugodtan sötét árnyalatokkal, például bordóval, bogyószínű, szilvás vagy akár a legsötétebb barnás színekkel. A szemek esetében a csillámló arany és a borostyán különféle árnyalatait részesítsük előnyben. Emellett természetesen a füstös hatású smink továbbra is hódít, ezúttal azonban pezsgős és bronzos színekkel ötvözve használjuk.
Míg a szemek esetében ősszel sem hiányozhatnak a csillogó árnyalatok, addig a nyáron előszeretettel alkalmazott bronzosítókat nyugodtan a fiókba tehetjük. Orcánkra válasszunk lágyabb, barackos árnyalatokat, melyek enyhe szélfújta külsőt kölcsönöznek."Bogyószín, barna, bronz, pezsgőszín, ahh, ezt hallva minden kék- és zöldszemű lány szíve hatalmasat dobban, végre jöhet az a háttér, amely a legjobban kiemeli a szemeinket! Nekem konkrétan egy bronzszínű, krémes szemhéjfestékkel csak úgy világítanak a kék szemeim, a termék nevét már le se írom, hisz' már kívülről fújjátok :)


„Vigyünk egy kis játékosságot az őszi egyszínűségbe és bátran kombináljuk a monokróm, semlegesebb színeket elbűvölő, feltűnő árnyalatokkal. Ezzel biztosan nem nyúlhatunk mellé” – mondta az AVON sminkmester.
A sminktrendek tekintetében örök kérdés, hogy éppen mire kerül a fő hangsúly az arcon. „Ebben a szezonban egyértelműen a szemeké a főszerep. A szezonban abszolút a grafikus tusvonalak dominálnak, melyeket bátran kiegészíthetünk színgazdag szemhéjfestékkel vagy erősebb ecsetvonásokkal. A füstös hatású sminket is érdemes picit újragondolni és némi csillámos, bronzos árnyalattal felturbózni. Ezzel új életre hívjuk ezt a régi, őszi klasszikust” – tanácsolja a szakértő.És mik az évszak sminktrendjeinek fő irányvonalai?
1. Ha nem vagy híve a műszempillának (én sem vagyok), akkor egy műszempilla-hatást ígérő spirállal is nyugodtan kiválthatjuk:
"Válasszunk precíz, elkeskenyedő keféjű szempillaspirált - mint például az AVON Big and False Lash dúsító szempillaspirál -, melynek sörtéi könnyen elérnek minden egyes pillát, még a szemzugban is. A mandulaformájú kefe segítségével könnyedén formázhatóak és ívelhetőek a szempillák, ha a spirált finoman döntve a szemünk külső sarka felé mozgatjuk. Így érhetjük el leginkább a drámai hatást."

2. Bohócság kizárva, lágy pírt tegyünk csak fel az almácskákra:
"A természetes hatású, üde sminkhez válasszuk az AVON Ideal Luminous pirosító Classic Aura árnyalatát. A természetes rózsás hatás érdekében a pirosítót belülről, a halánték felé haladva, körkörös mozdulatokkal vigyük fel az orcánkra."

3. Bogyószínt az ajkainkra? Na, ez a kedvenc részem, imádom rúzsként viselni egyik függőségem tárgyát #bogyigyümiaddict
"Ha egy feltűnő, erős rúzst viselünk, akkor azt szeretnénk, hogy az sokáig a helyén is maradjon. Én a rúzs felvitele után egy kicsit fel szoktam itatni a színt, majd újra felviszem az ajkak középső részére. Ezzel a módszerrel a szín teljes valójában érvényesülhet, és nem kenődik el."

4. Grafikus vonalak, hát erre mit is mondjak? Macskás nőként bizony odáig vagyok, meg vissza a cicás tusvonalakért :)
"Az AVON Mega Effects szemhéjtus használatával könnyedén, precíz ívet rajzolhatunk a felső szemhéj vonalában. A hatást tovább fokozhatjuk, ha a szemünk külső szélénél tovább húzzuk a vonalat, valamint a még drámaibb végeredmény érdekében rajzoljunk a szemünk sarkához egy kis szárnyacskát/háromszöget, majd színezzük be az így kapott területet."
Készítettem egy kis kollázst (a képre kattintva megnő) Pinteresten az őszi smink trendjeiből, biztos vagyok benne, hogy nem lesz nehéz egyik, vagy másik fő irányvonalat beépíteni a napi sminketekbe. Én személy szerint a cicaszem-bogyószínű ajkak kombinációjára esküszöm :)
Megjegyzések

Megjegyzés küldése