Ugrás a fő tartalomra

Teszt: L'Oréal ProFiber - a professzionális hajápolás új dimenziója

A sérült haj évekig tartó intenzív kutatása után, a L'Oréal Research laboratóriumai kifejlesztették a napjainkban létező legfejlettebb technológiát: az APTYL 100 molekula komplex-et. Az első technológia, amely hosszan tartóan képes bezárni a molekulákat a hajszál belsejébe, egy hosszantartó hatékonyság, amely tovább tart mint eddig bármikor most elérhető a L'Oréal-nál.
Az új termékcsalád arcának Eva Green L'Oréal nagykövetet kérték fel, a számomra ijesztő szépséget, bár a haja valóban irigylésre méltó :) Sosem volt ilyen sörényem a buksimon és a genetikámból adódóan nem is lesz szerintem.

Minden fő hajprobléma - mint az elvékonyodott és töredezett hajvégek, a fakó szín, a durva tapintású és fénytelen haj - egy központi okra vezethető vissza: a haj sérülékennyé válására.
Azonban napjainkban még a leghatásosabb hajkezelések sem állják ki az otthoni hajmosás próbáját, jó eséllyel hatásuk megszűnik már az első hajmosás után és a haj ugyanolyan érzetű lesz, mint előtte.

A L'Oréal 15 éves kutatómunkájának eredményeképp egy vadiúj termékcsaláddal és hozzá kapcsolódó szalonszolgáltatással rukkolt elő, a kulcsszó pedig az APTYL 100.
Ez a molekulakomplex egyszerre képes a haj külső és belső szerkezetének helyreállítására, 2 hatóanyag egyedi kombinációjának köszönhetően. A haj egészséges állapotának helyreállításán túl, a komplex különleges képessége, hogy szorosan megtapad a sérült hajrostokon az igazán hosszantartó hatás érdekében. Az Aptyl 100 mágnesként vonzza magához a sampon felületaktív molekuláit, így most először egy sampon is képes megtartani a szalonkezelés hatását, akár 4 otthoni hajmosásig is.
A negyedik otthoni hajmosás után a hajszálakban levő Aptyl 100 megfelelő mennyiségének fenntartásához a Re-Charge hajregeneráló újratöltő koncentrátum jelenti a megoldást. Mondom is, ez hogy működik a gyakorlatban:


piros: rectify (kissé roncsolódott hajra) - a hajszál felszínének újjáépítésére

zöld: restore (roncsolódott hajra) - a hajszál felszínének újjáépítésére és a hajszerkezet regenerálására

lila: reconstruct (szemmel láthatóan sérült és igénybevett hajra) - a hajszál felszínének és belső szerkezetének regenerálására és mély újra-strukturálására


Ez a vadiúj termékcsalád egy hajanalízissel kezdődik az érintett fodrászatokban, a fodrász megállapítja a töredezés mértékét és a haj állapotának felülvizsgálatát követően felviszi a REGENERATE APTYL 100-at, melynek köszönhetően az újraépítő molekulák most a hajszálak legmélyebb részeibe jutnak a szalonszolgáltatás közben.
A haj állapotától függően a piros, kék vagy lila termékcsalád termékeivel mossa meg hajunkat, majd a hajunknak megfelelő termékcsaláddal és az APTYL 100 hat darab ampullájával egy dobozban csattogunk haza. A sampont és balzsamot/hajpakolást normál folyamat szerint visszük fel hajmosásokkor a hajunkra, ezen csak minden negyedik hajmosáskor szükséges picit változtatni, ekkor cseréljük le a balzsamot avagy a pakolást a Re-Charge ampullára, hogy újraaktiválhassuk azt a hatóanyagot, mellyel a szalonban örvendeztették meg a hajunkat. Ezzel a művelettel 24 hajmosásig könnyűszerrel megőrizhetjük hajunk ápoltságát és megóvhatjuk szerkezetének épségét.

Nekem szerencsére elegendő volt a legkisebb roncsolódásra kifejlesztett termékcsalád, a ProFiber Rectify samponjával, balzsamjával és hővédőjével nyílt lehetőségem megismerkedni, hetek óta bent laknak a fürdőszobámban, a hajam pedig a következőket gondolja róluk:
Rectify sampon
Nem mehetek el szó nélkül a flakon kialakításánál, engem megvettek kilóra ezzel az áttetsző, nyújtott nyakkal, teljesen más dimenzióba helyezi az egyszerű, műanyag flakont. A teteje könnyen lepattintható, abszolút körömbarát és könnyedén kinyerhető belőle az átlátszó, gél sampon.
Használat közben nem képez vastag krémhabot, aminek a tetején csak csúszkál a tenyerünk és szinte nem is érezzük a hajunkat, ennél a hab nem sűrű és minden egyes hajszálat érzek az ujjaim alatt. Mennyiségre én nem spórolok vele, szeretem, ha alaposan meg tudom tisztítani a faggyútól és egyéb szennyeződésektől a sörényemet.
Lemosáskor nem képez semmilyen filmréteget a hajon és könnyen kiöblíthető.

Rectify balzsam

A termékcsalád balzsamja egy sárgás, közepesen darabos krém, melyet azonnal felszipkáznak a hajvégeim, miután belemasszíroztam a balzsamot. Őt is könnyedén le tudom öblíteni a pár perc hatóidő után, nem képez semmiféle zavaró filmréteget a hajon.


A hővédőről még gyűjtöm a tapasztalatokat, vele a későbbiekben jelentkezem :)


A sampon és balzsam nagyon könnyed és kellemes tapintású hajat varázsolt, azonban a gubancolódásra ezek a termékek nem jelentenek megoldást, ugyanúgy viselkedett a hajam kifésüléskor, mint bármelyik más, nem kifésülő balzsam használatakor.
A hajvégeimre a Pixibox megérkezése óta a L'Oréal Mythic Oil-t használom, változást nem tapasztaltam az új sampon és balzsam-kombó leváltását követően.Az új termékcsaládról és a szalonszolgáltatás igénybevételéről mindenképpen tájékozódjatok a http://www.salon-expert.hu/ oldalon, próbáljátok ki a hajanalízist és számoljatok be az élményről Nekem is! :)


Voltatok már ilyen speciális hajkezelésen? Kipróbálnátok?

Pusza: Reni

Megjegyzések

 1. beautiful
  new post
  :http://melodyjacob1.blogspot.com/2015/07/green-with-envy.html

  VálaszTörlés
 2. Biztos jó, de kb. évek kellene , mire kiderül, hogy megnő-e vele derékig a haj töredezés nélkül, mert vállig érő hajat nem olyan nehéz ápolni, főleg, ha mindig vágva van.
  Az enyémen pl. a fodrász tud segíteni ollóval, évente járok, az ép részeken esetleg lehetne ilyesmit alkalmazni. A flakonok nekem is tetszenek :) De akkor ezek nem drogériás termékek, ugye.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Teszt: Syoss Color Refresher színmegújító hajszínező - egy hab a zuhany alatt

Attól függetlenül, hogy épp milyen "színkedvemben" vagyok, szeretem a hajfestési procedúrát, mert egyrészt akkor anyummal rendkívül jól szórakozunk - leginkább egymáson, emellett odáig vagyok azért a gazdag és élénk hajszínért, amit viszont csak az első pár hajmosásig van lehetőségem viselni. Utána következik a na, vajon milyen fakó vörösre sikerül kikopnom szakasz, amely egészen a következő hajfestésig tart. Nos, a lehető legjobbkor érkezett a Syoss új fejlesztésének, a színfelfrissítő habnak a tesztelési lehetősége, az azon a héten frissen befestett, mokka-árnyalatú hajamon teszteltem a terméket, melyről most bővebben szeretnék mesélni Nektek.

A nagy száraz sampon teszt

Holnap indul a tavasz második őrületi felvonása, remélem már mindenki kivágta előre a kuponjait :) Ha a Toni&Guy száraz samponjára fáj a fogad, akkor mindenképpen olvass tovább:

Syoss
Egy kupacban mutatom most meg az általam eddig használt száraz samponokat, mindegyikhez drogériákban juthattok hozzá. Jöjjenek jobbról balra a termékek, elsőként a Pixibag-be rejtett Syoss termék.

1.000-1.300 forint magasságában mozog az ára, 200 ml terméket kapunk a pénzünkért, ez a termék viszont az én hajamra nem vált be, tele lettem fehér folttal, bármerre és bárhogyan is fújtam a hajamra a porított terméket, a dúsító hatása is hamar tovaszáll (1 óra). Jelenleg úgy használgatom el, hogy a fejemet előre döntve, a hátsó/alsó hajszálakat frissítem fel vele, a látható helyekre vagyis a fejem búbján és oldalt a pofim mellett futó tincsekre a Balea Trend It Up száraz samponját használom.
Balea
A DM-ben az egyik fellelhető száraz sampon a sima kék Balea-s, 700 forintot kóstál 200 ml termék és ezért a pénz…

Sminkeltávolítók összecsapása - 1. rész

Ebben a bejegyzésben három terméktípust- és márkát mutatok meg Nektek, melyekkel a nap végén kíméletesen eltávolíthatjuk az aznapra felrajzolt arcunkat - akarom mondani a sminkünket ;) Természetesen bekerült ebbe a hármasba a micellás vizek Szent Grálja, a Bioderma Sensibio H2O micellás vize, de itt máris bejött a képbe egy micellás alternatíva a Lirene személyében. Na de akkor lássuk, mik ezek a termékek és mennyire vagyok velük megelégedve.