Teszt: Zoya Goes Pretty - shea vaj csipkebogyóval

A vajak tekintetében eddig kizárólag sima testvaj fronton mozogtam, a BOMB Cosmetics, The Body Shop és Greenland termékek szépen sorakoznak az éjjeliszekrényemen felhasználás céljából, azonban amikor a Zoya Goes Pretty márka egyik 100%-ban organikus és finomítatlan, shea vajas termékét volt lehetőségem kipróbálni, azonnal igent mondtam, mivel saját magammal szemben is kihívás volt, hogy hányféle felhasználási módot találok ennek a terméknek.


Magát a csipkebogyót én a hidegebb hónapokban immunerősítőként alkalmazom, a gyógyszertárban csipkebogyó töret, vagy szárított csipkebogyó húsként adják párszáz forintért. 2 evőkanállal teszek belőle egy bögrébe, nyakonöntöm vízzel és egy éjszakára hagyom, hogy kiázzanak belőle az értékes immunerősítők, majd reggel leszűröm és megiszom.


Most azonban kívülről bevethetem a csipkebogyót, lássuk, mivel is van dolgunk:
A Zoya Goes Pretty Shea vaj Csipkebogyóval 100%-ban organikus, finomítatlan, nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagot és káros összetevőket.
Összetevők (INCI): Butyrospermum parkii butter (finomítatlan, organikus shea vaj), Rosa canina (organikus csipkebogyó-olaj).
A 100 %-ban organikus, tisztítatlan shea vajat és a csipkebogyóból kinyert olajat 40 Celsius-fok alatti hőmérsékleten keverik össze egymással, hogy valamennyi fontos tápanyag sértetlenül megmaradjon bennük. A természetes, finomítatlan shea vajat az afrikai shea fa terméséből vonják ki. Az A-, E- és F-vitaminban gazdag organikus shea vaj kiválóan hidratálja a bőrt.A termék, amely megérkezett hozzám, egy tégelyes shea vaj, melyet csipkebogyóval gazdagítottak, utóbbi nem csak lekvárnak mesés, hanem olaja kiválóan táplálja a bőrt. Egy könnyű, csavaros tetejű fém tégelyben foglal helyet a termék, melynek kissé fás, kissé csípősen bogyós, mézeskalács illata van. Mármint nem a tégelynek.
Körben fólia védi a shea vajunkat, melyet az alábbi perforáció mentén tudunk könnyedén és első tulajdonosként felbontani:

A felszíne egy sárgás beütésű, picikét kráteres Hold-felszín, a kemény, dermedt vaj kézmelegre olvad, én emellett azért nyomáspróbának is alá szoktam vetni, vagyis ha nem csak pihentetem a felületén az ujjbegyeimet, hanem megpróbálok egy krátert belenyomni a vajba, gyorsabban hozzájutok a termékhez:
Ez a csipkebogyóval kombinált shea vaj puhává teszi és táplálja, ápolja és megnyugtatja az arc és a test bőrét, valamint kiválóan alkalmas forradások, ráncok és striák kezelésére.

Rengeteg felhasználási módjuk van ezeknek az univerzális, organikus vajaknak, akár az arcbőrünkre is felvihetjük, mivel ránctalanító hatást is tulajdonítanak neki, én azonban kihasználtam az állagát és a könyökömre, valamint esténként, lefekvés előtt a sarkaimra kentem fel ezt a csipkebogyó olajjal gazdagított shea vajat, pár másodperc alatt eldolgoztam a sarkam felületén, ráhúztam a zokeszt éjszakára és már indulhatott is a puhítás.

Természetesen az elhalt bőrfelület eltávolítását ez a termék sem váltja ki, de az egészséges bőrt már egyetlen éjszaka alatt is remekül puhítja, valóban selymes tapintású, puha bőrt kapok, szerencsére ez a termék nem csak addig láttatja puhának a bőrt, amíg le nem mossuk a filmréteget, hanem meghálálja, hogy megadom neki azt a pár óra nyugit, hogy zavartalanul dolgozhasson.
 A hátoldalán mindent megtalálunk, angol nyelven:
A termékkel nagyon meg vagyok elégedve, a hasamon lévő striák ellen fogom következő lépésként bevetni, bár ahhoz közelharcot kell vívnia a sarkaimmal :)
A tégely tartalma 30 gramm, nem fogy belőle olyan gyorsan, még rendszeres használat mellett sem. A csipkebogyóolajos shea vaj ára 2.590 forint és a Natúrangyal webáruházban csaphattok le rá olyan márkák termékei mellett, mint a Dizao Organics (remek színezett ajakápolóik vannak), a Faith In Nature (többek között DjKaty és Azrail egyik kedvenc márkája), vagy a dr. Organic (alumíniummentes izzadásgátló dezodor, bio teafaolaj, stb.).Ismeritek a Zoya Goes Pretty márkát? Használtok egyéb vajakat a jól ismert testvajakon kívül?

Pusza: Reni


Megjegyzések

  1. Honnan tudtad hogy egy Dr. Organic deoról fogok írni?:)
    Szimpi ez a testvaj, eddig csak jókat olvastam :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése