Mádara: engedd, hogy a balti növények felfedjék szépségedet


Utolsó munkahetemet egy igen színvonalas és barátságos hangulatú sajtóreggeli tette felejthetetlenné, meghívást kaptam ugyanis a lett Mádara márka magyarországi (újra)megjelenése alkalmából, ma ezt a márkát mutatom be Nektek.
A Lettországból származó organikus kozmetikumok többek között olyan különleges összetevőket tartalmaznak, mint a frissen csapolt nyírfa juice, az északi növények apró magjaiból préselt szárazolaj vagy az erdei tavak mélyéről származó 4000 éves iszap. A MÁDARA natúr és organikus kozmetikumai immár Magyarországon is elérhetők.
A Mádara-t Magyarországon immáron a NaturalSKIN csoport forgalmazza, akik szívügyüknek tekintik a természetes kozmetikumok térhódítását mind környezetünk, mind pedig bőrünk megóvása érdekében. Az évek során ebből az elkötelezettségből nőtte ki magát az az elhatározás, hogy létrehozzanak egy olyan márkanevet, amely már önmagában minőségi garanciát jelent a vásárlók számára.
Szeretnék megismertetni az embereket a természetes összetevőkből készült, kiváló minőségű kozmetikumokkal, és rávilágítani arra, hogy az általuk forgalmazott márkák nemcsak ígérik a minőséget, a bio összetevőket és a látványos eredményeket, hanem garantáltan, ellenőrizhetően is tartalmazzák az értékes alapanyagokat és valóban beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

Az első márkák 2014 nyarán érkeztek meg hozzánk, először a DIZAO Organics bio dekorkozmetikumai, őket követte a NAOBAY, amely egy exkluzív, Spanyolországból származó natúr és organikus termékcsalád. Legújabb szerzeményük pedig a Lettországból származó MÁDARA, amely 2015 márciusától elérhető ismét Magyarországon a NaturalSKIN jóvoltából.

HONNAN IS?
A Mádara története egészen 2006-ra nyúlik vissza, amikor is a Balti-régióból elindult hódító útjára: a magas minőségű és tiszta termékeket ötvözik a fair vállalkozói szellemmel. Négy fiatal lett nőt köszönthetünk a márkanév mögött, közülük is Lotte, a Mádara alapítója volt az, akinek az egész lett mozgalom elindulását köszönhetjük, ugyanis Lotte bőre allergiás reakciókat mutatott egy általa használt kozmetikummal szemben. Kezdetben ezt úgy orvosolta, hogy saját készítésű kozmetikumot készített, melyről blogot vezetett. Ekkor találkozott Zane-val, egy egészségtudatos, a zöld ügyek iránt elkötelezett ügyvéddel és így született meg az ötlet, hogy kezdjenek el saját készítésű, natúr kozmetikumokat gyártani Lettországban. Csatlakozott hozzájuk Liene mint designer és Paula, Lotte húga, aki az egész koncepciót vásárlói szemszögből építette fel, elvégre nem máshoz kerül majd a termék, mint a fogyasztóhoz.
A cég a nevét is egy varázslatos, édes illatú növényről, a galajról kapta (latinul: galium verum), lettül MÁDARA, amely e kis balti ország rétein és tengerparti homokdűnéken évszázadok óta megtalálható.MIÉRT IS JÓ ENNYIRE EZ A LETT NÖVÉNYZET?
Évszázadokon keresztül ez a vad és nyughatatlan balti éghajlat, a rideg telével, hosszú őszével, késői tavaszával és rövid nyarával egyedülálló növényzetet eredményezett Lettországban. A balti növényzet tehát megtanult túlélni eme zord körülmények között és kihasználni minden apró napsugarat.
A hamar elillanó északi nyarak során a növények minden energiájukkal a rövid virágzási időszakra koncentrálnak, ezáltal az aktív hatóanyagok egyedülálló koncentrációban található meg bennünk. Míg ugyanannak a növénynek Közép- vagy Dél-Európában több hónap áll rendelkezésére, hogy kifejlődjön és virágozzon, addig a Baltikumban ez az időszak szinte csak hetekben mérhető. Minél délebbre megyünk, a virágzás annál hosszabb ideig tart, a növényekben megtalálható hatóanyagok koncentrációja pedig annál hígabb. Ez az oka annak, hogy a Mádara termékek alapjául szolgáló, alti növényekből származó kivonatok különösen erősek és hatékonyak.
MITŐL NATÚRKOZMETIKUM?
Észak-Európában a MÁDARA rendelkezik a legnagyobb, organikus tanúsítvánnyal rendelkező gyártóüzemmel. Minden egyes felhasznált növény és végtermék megfelel az Ecocert, GMP és ISO szigorú szabványainak.
A márka natúr és organikus kozmetikumai nemzetközi Ecocert tanúsítvánnyal rendelkeznek. Az Ecocert tiltja a szintetikus illatok, a szintetikus tartósítószerek, mint például a parabének, kőolajszármazékok vagy a propilén-glikol, és egyéb szintetikus összetevők használatát. A kozmetikumok valamennyi összetevője tanúsított organikus gazdaságokból és minősített beszállítóktól érkezik, továbbá a gyártási folyamat minden egyes szakasza is megfelel a natúr kozmetikumok nemzetközi szabványának.Termékeiket nem teszteli állatokon.


MI JÓT CSINÁLTAM ÉN OTT?
Nagyon bensőséges, családias hangulatban telt a sajtóreggeli, mondjuk szinte ez már egy családi vállalkozásnak mondható :) Részletesen ismertették velünk a fent leírtakat, megnézegettük, forgattuk, megtapiztuk, felkentük, megszagoltuk a termékeket, nem egy üvegfal mögött kellett visszatükröződő képeket készítenünk és távolról elhinni, hogy amit látunk, az jó és működik mindenkinél.
A színezett hidratálót a kézfejemre felkentem kapásból és cseppet sem volt az én színem, ehhez még nekem is barnulnom kell, viszont egy hidratáló kézkrémbe beleszippantva fűillat csapott meg, a dekoráció pedig telitalálat volt, látszott, hogy a szervezők minden tőlük telhetőt megtettek, hogy amennyire csak lehet, behozzák a rendezvény helyszínéül szolgáló lakásétterembe a természetet.

A finomságokról is hadd ejtsek pár szót, ha már minden szerdán borzolom a kedélyeket itt a blogon mindenféle desszertes fotóval :D
Fincsi zöldségekkel megpakolt szendvicsek, sajttál, valamint a reggeli elengedhetetlen kelléke, a croissant sem hiányozhatott a gyümölcslevek és a kávé (igen, naná, hogy felmérem, van-e kávé) mellől. Minden isteni volt, külön helyiségben adtak helyet a finomságoknak, nem a márka termékei között kellett lavírozni a poharakkal és a szalvétákkal, tényleg csillagos ötöst adok a szervezésnek (is)!


Még a héten bemutatom a Mádara szemkörnyék-ápolóját itt, a blogon, hosszú hetek/hónapok óta használom és semmi püffedtség, semmi irritáció, semmi könnyezés nem kísérte a termék útját, nagyon meg vagyok vele elégedve!

Nézzetek szét a webshopban, én a mostani "olajőrület" - tisztára, mintha a Dallas-ban lennénk - miatt is rá vagyok kattanva a szárazmag olajakra, ezek közül biztosan választok egyet, mert hiszen a harmadik iksz az harmadik iksz.

Szerintem érdemes egy pillantást vetni a Dizao színezett ajakápolóira, illetve korábbi Pixi-kiadásból már ismerős lehet Nektek a Naobay. Na ugye! :)

Sikerült beváltani a Mádara kupont a Pure by Pixiboxból? Miket szereztetek be?

Pusza: Reni

Megjegyzések