2015-ös körömlakk trendek

A 2015-ös évben mindenki talál kedvére való lakkozási technikát, illetve olyan színt és textúrát, mely közel áll a szívéhez, idén ugyanis szinte minden megengedett és minden trendi. Átnyálaztam a jelenlegi körömlakk-készletemet és az összes, fő irányvonalra találtam pár alternatívát - hiába na, kicsit sokszor látogattam meg az elmúlt 1 évben a Nailland standját :P

Évről évre, szezonról szezonra változnak a divat-, smink-, lakberendezési trendek, a változás alól pedig a körömlakk-ipar sem kivétel: itt is lenyomatot hagy ugyanúgy az év színének kikiáltott árnyalat, mint a különféle textúrák váltakozása.
A köröm formáját illetően idén a rövidre reszelt, ápolt körmök kerülnek előtérbe, a természetesség kihangsúlyozása a legfőbb cél.


A lakkozási technikáknál felütötte fejét a negatív teret alkalmazó manikűr (negative space manicure néven rengeteg képet találhattok Pinteresten, mint inspirációforrás), mely a felfestett színek és minták mellett az eredeti körmöt is engedi láttatni: festhetsz a körmöd egyik felére egy hosszúkás vonalat úgy, hogy a többi részét szabadon hagyod, megrajzolhatod a körmöd holdját, ecsetet ragadhatsz és a körmöd vonalát kiemelheted egy erőteljes színnel, vagy az egyik oldalára pingálhatsz macskakaparás kinézetű vonalakat, mintha épp a dzsungelből tértél volna haza - csak a fantáziád szabhat határt!

Idén is köreinkben köszönthetjük a pasztellszíneket, immáron évek óta repítenek át minket a púderszínű körömlakkok a fázós, hideg télből az első, meleg napsugarakat hozó tavaszba, mikor is a természet újjáéled. A ráhangolódást egy csodás, halványlila, China Glaze segítheti elő, az In A Lily Bit árnyalatban, vagy ha Te is menta-párti vagy, akkor a Picture Polish Tiffany lakkja lesz számodra az időtálló választás.
Amennyiben szeretnél egy kis pluszt adni a tavasz színeihez, ragadj homoklakkot: az érdes felületű, villámgyorsan száradó lakkok már pasztellszínekben is elcsavarják az ember lányának fejét, így én már tavaly beszereztem a Golden Rose márka Holiday kollekciójának 74-es számú lakkját, amely egy csodás, pasztell sárga homoklakk, gyöngyházas fénnyel. Ha viszont már a tengerpartra vágynál és a homoklakknál simább körömfelületre, úgy a Moyra Sea Salt kollekciójában is találsz kedvedre való darabokat: a Seahorse egy pasztell lila körömlakk, amely telis-tele van fehér, homok/sószemcsére emlékeztető glitterekkel.Ebben az évben igen nagy sikernek örvend a páváskodás, sejtettétek volna? :) A pávazöld szinte elárasztotta a körömlakkos üvegeket, így biztos ami biztos, fel is tankoltam belőle: a Flormar Sorbet kollekció S04-es számú, csillámos lakkja mellett nélkülözhetetlen egy csillámmentes, mindössze egyetlen rétegben is tökéletesen fedő lakk, így a China Glaze Well Trained árnyalatára esett a választásom. A készletem azonban nem lenne teljes egy holografikus csillámokat tartalmazó, I Love Nail Polish lakk nélkül, mely márkát nem is oly' régóta üdvözölhetjük itthon, Magyarországon. Ebből a színcsaládból a Fall Semester-re esett a választásom, mely egy rendkívül elegáns lakk, napfényben pedig varázslatos fényjátékot produkál a benne lévő, holo csillámok segítségével.

Most pedig jöhet a kontraszt, a csillogó szöges ellentéte, a matt körmök személyében. Matt felületű körmöket rengeteg márka ígér, vegyük csak például a Zoya legújabb, Satin kollekciójának Sage névre hallgató, piszkos menta beütésű, betonszürke árnyalatát, mely egy olyan alternatívát ad a zöld körömlakkok hívőinek, melyet az irodai etikett is megenged. Ha viszont a kedvenc színemet, a lilát vesszük alapul, ott sem vagyunk nagy bajban, hiszen a Moyra Silk Nude termékcsaládjának Tokyo árnyalatát a visszafogottság és a villámgyors száradás jellemzi. Ha pedig valami feltűnőbbre vágynánk és előszeretettel ragadjuk meg az élénk, narancsos árnyalatokat, akkor a Flormar Matte M18-as lakkja a kötelező választás :)

Senki ne essen kétségbe, ha nincs mattra száradó körömlakkja, ezt a problémát igen könnyen orvosolhatjuk egy jóféle, matt fedőlakkal, például a Flormar Matifying Top-Coat személyében: csak kenjük fel a kész lakkozásra, várjunk néhány percet és már mattot is adtunk a csillogó körmöknek.

.


Nem kerülhetjük el a Pantone idei divatszínét, a Marsala-t, mely egy rezes beütésű, barnás-lilás árnyalat, amely a burgundi és a barna szín között helyezkedik el és a földszínek közé sorolandó. Nevét a robusztus borpárlatról kapta, a szín vörösesbarna mivolta egy természetes földközeli érzést kelt.
Tudtátok, hogy a Nailland honlapján van erre a színre egy külön menüpont, mely a kínálatában található, összes ilyen árnyalatot tartalmazza? Én maradtam a matt vonalon és a Barry M Matte termékcsaládjából az MNP2-es árnyalatra csaptam le, melyből 2 réteg tökéletes mélységet ad ennek a gazdag árnyalatú lakknak.

Jó hírrel szolgálhatok azok számára, akik a sötétebb, erőteljesebb árnyalatok felé húznak, mert őrájuk is gondoltak a divatszakemberek: a metálos csillogású körömlakkok, a bogarak kitinpáncéljának duokróm hatású, több színben pompázó színváltósságát már mi magunk is könnyedén a körmeinkre varázsolhatjunk. Ebben segítségünkre van a Colour Alike márka, duokróm hatású, 540-es számú lakkja, mely kék és zöld színekben váltakozik viseléskor.
A körmöket idén a kék színcsaládból a kobaltkék uralja, erre egy szuper, pénztárcabarát alternatíva a Golden Rose Rich Color termékcsalád 59-es számú, gyönyörű, intenzív, mélykék lakkja, ajánlom figyelmetekbe!
Nektek melyik trend áll a legközelebb a szívetekhez?

Pusza: Reni

Megjegyzések

 1. Az 59-es GR nálam is nagy kedvenc!

  VálaszTörlés
 2. A Barry M marsalás lakkjára nagyon kíváncsi vagyok! :)

  VálaszTörlés
 3. Mivel most tavasz van, ezért a pasztell színek jöhetnek most nálam minden mennyiségben :)

  VálaszTörlés
 4. Van mindenféle lakkom, kivéve a bogárszerűt. Bár fémes van, elég sok, duokróm nincs. Ez a negatív köröm nem igazán jön be, meg hát a blogon jól mutat, de az életben lesnének rám, azt hiszem, hiszen a környezetemben már a körömlakk is pénzpocsékolásnak számít.
  Előkotrom a régi lakkjaimat, amiben kevés van, elhasználom és elsősorban a pasztell színeket fogom hordani meg a holosakat, végre süt a nap! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése