1915-ös árakon mérik a forralt bort a Gozsdu Élményudvarban - ma indul az ünnepi forgatag!

December 3-a délutánját a Gozsdu udvarban, az Oggi Sfizieria olasz étteremben és az udvarban felállított karácsonyfa társaságában töltöttem, rengeteg híresség és olasz falatkák körében.
A mai naptól, december 5-től egészen Szentestét megelőző napig látogatható a Gozsdu élményudvar, mely tele lesz koncertekkel, vásárral és szuper zamatos forralt borral (teszteltem :D).Magdival szerda délután siettünk felkutatni az udvar egyetlen, díszítetlen karácsonyfáját, majd amikor befutottunk a helyszínre, rendkívül kedves fogadtatás és életem első (nem röhög) forralt borának megkóstolása után bele is csaptunk a lecsóba, akarom mondani a bruschettába :)
A meghívott vendégek Dombovári Vanda műsorvezetése alatt rendesen ki lettek faggatva karácsonyi szokásaikról, az ünnephez kötődő, örök élményeikről és megtudhattuk, milyen színes forgatag fogad majd minket péntektől - a különböző programok közül a leginkább csábító és a munkaidőmet tekintve a legbosszantóbb, hogy minden nap délután 4 és 5 óra között 5 forintért juthatunk hozzá egy pohár forralt borhoz. Igen, jól olvastátok, nem történt elírás az árat illetően :)

Miután jól felmelegedtünk a forralt bor által, nekiláttunk feldíszíteni a hatalmas fenyőfát, ezekkel a helyes kis műanyag cukorbotokkal:

MC DC-től még parancsba is kaptam, hogy kívánjak egyet, kaptam is az alkalmon, mivel ezen a héten rengeteg döntést kellett egy pillanat alatt meghoznom és hát ilyenkor bizony meging az ember lánya. Remélem, teljesül majd a kívánságom.Bundázott, töltött, óriás kagylótészta, bruschetta, húsgolyók - csak hogy pár olasz finomságot említsek. Mind egy szálig fincsi volt, amit a fentiek közül kóstoltam, nyamm!Selfie time:

Cseh Laci, Lola, Molnár Andi, MC DC és Dombovári Vanda már tegnap ünnepi lázban díszítgette a Gozsdu Udvar hat méteres karácsonyfáját, mely a pénteken nyíló élményvásár egyik üde színfoltja lesz. A sztárok már most csemegézhettek a kézműves design termékekből és az ízletes forralt borba is belekortyolhattak.

„A Gozsdu Ünnepi Élményudvar idén először nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, és december 5-től egészen december 23-ig lesz látogatható. A karácsonyi vásár pikantériáját az adja, hogy itt a desing és retro kézműves termékek állnak a középpontban, melyeket izgalmas ételek, élőszobrok, mutatványosok és hangulatos koncertek egészítenek ki. Mikuláskor Király Viktor lép fel, majd itt lesz többek között az Animal Cannibals, és az X-faktor idei győztese is szórakoztatja majd a közönséget. A programok mellett egy igazi különlegességgel is készülünk, ugyanis minden nap délután 4 és 5 óra között, a Happy Hour keretében, a Gozsdu Udvar két bejáratánál a forralt bort 1915-ös árakon mérjük, azaz mindösszesen 5 Ft-ért adjuk az ínyencséget. Az élményvásáron megemlékezünk majd a Hanukáról, valamint lesz ingyenes könyvvásár és Cipősdoboz akció is” – csalogatja a vendégeket Aradi Ferenc, a Gozsdu Udvar ügyvezetője.

Dombovári Vanda egyszerűen imádja a karácsony illatát, atmoszféráját és hasonló érzések fűzik a Gozsdu Udvar egy-egy helyéhez is.

„Pesten, ha elmegyek valamerre a barátimmal, akkor csak ide jövök, ez mindig beválik. Van pár kedvenc helyünk, amiket végigjárunk, a legjobban ez az egész éves ünnepi hangulat tetszik, itt 365 napos ünnep van, ami mindig meghozza a karácsonyi hangulatom. Gyermekkoromban az volt a legszebb a karácsonyban, hogy édesapám minket, alföldi lányokat mindig elvitt a kicsi gátra szánkózni. Maga a lecsúszás körülbelül egy másodpercig tartott, mégis ez volt az ünnep csúcspontja a csillagszóró gyújtás mellett. Mióta megszületett Gergő, kicsit más értelmet nyert a karácsony, most már minden az ő boldogságáról szól. Nagyon szeretném majd őt is olyan lelkesnek látni ilyenkor, mint anno mi voltunk a húgommal” – osztja meg legkedvesebb ünnepi élményeit Vanda.

Cseh Lacit nem csak úszás közben hajtja a versenyszellem, de a karácsonyfa méretét tekintve is, ugyanis nehezen viseli, ha sporttársa fája magasabb, mint az övé.

„Sajnos egyik évben a túlzott versenyezhetnékem levét magam ittam meg, ugyanis a több, mint 4 méteres fám alig bírtam betuszkolni a szobába. Idén lemondok a győzelemről és kisebb fenyőt veszek,  valamint megpróbálom időben beszerezni az ajándékokat is, hogy később már nyugodtan várjam az ünnepeket. Biztos, hogy ellátogatok majd ide a Gozsdu Élményvásárba is, hátha megfog valami, ugyanis szeretem az antik dolgokat, akár a lakásba dísznek, akár ajándéknak. A hagyományos ételek persze nálunk sem hiányozhatnak az asztalról, nagymamám mindig készít halászlét, amit én ugyan annyira nem szeretek, de a rántott hús és az egyéb ínycsiklandozó ételek minden évben kárpótolnak. Ilyenkor igazából három napon keresztül folyamatosan eszünk, még akkor is, ha már nem is vagyunk éhesek. Egyszerűen kihagyhatatlanok ezek a finomságok” – meséli Cseh Laci olimpikon úszó, aki a medence után egyből a karácsonyba ugrik fejest.

Loléknál sosem volt még két ugyanolyan karácsony, amióta pedig megszületett nővérének kisfia, Beni, azóta még nagyobb a varázsa az ünnepnek.

„Még 23-án lesz egy fellépésem, de aztán a család mellett a párommal is szeretnék több időt együtt tölteni. Nagyon sokszor járunk együtt is a Gozsdu Udvarba, van néhány olyan élményem is, amire emlékszem. – nevet Lola. Ez egy hatalmas buliközpont, egy nagy színes forgatag az egész, ha meg sem beszéljük, akkor is minden helyen ott vannak a barátaim, a zenekarommal is sokszor összefutunk itt. Ha már elfáradok és kifelé indulok, akkor is beszippant még néhány hely atmoszférája, egyszerűen nem lehet hazamenni innen. Szeretem a pici színes gömböket, otthonra is szeretnék hasonló füzért, de ebben még sajnos nem sikerült megegyeznünk a párommal, mert ő inkább a kicsit letisztultabb dolgokat szereti. Imádom a karácsonyt, már két hónapja ezt a gyönyörű ünnepet várom”  - mosolyog lelkesen Lola, aki a fa feldíszítését biztos, hogy nem bízza másra.

Molnár Andi táncosnő rendkívül otthonosan mozog a Gozsdu Udvarban, és napi szinten megfordul a bulinegyedben, ugyan nem mindig szórakozni jár ide.

„Szinte minden napom a Gozsduban végződik, hisz itt van a lakásom. Felpezsdít az itteni élet, ez a mozgatórugója a budapesti turizmusnak, szórakozásnak. Én mindig is pörgős lány voltam, így szeretek itt lakni, bár néha viccesen festek egy-egy telepakolt szatyorral, ahogy próbálok utat törni a csinos lányok, fiúk között. Ha viszont egy kis bulira vágyom, csak leugrok az udvarra, ami nagyon kényelmes. Ma voltam egyébként karácsonyfa díszeket vásárolni, kicsit feldíszítettem a nappalit, de még nem kapott el a karácsonyi feeling. Pár évvel ezelőtt kitaláltuk, hogy legyen élő fánk, ami még hangulatosabbá teheti az ünnepet. Az első évet át is vészelte, a kis cserépben a nyarat is bírta a teraszon. Sajnos a második karácsonyt már nem élte meg, elfáradt szegény, és amikor bevittük a szobába, elhullajtotta a leveleit. Kicsit kétségbeestünk, hogy nem lesz fánk, így jött egy hirtelen ötlet, vettünk egy fehér festékszórót és lefújtuk az ágakat, így lett egy nagyon extrém fehér karácsonyfánk, viszont a nappaliban nem sikerült megmaradnunk az erőteljes festékszagtól” – emlékszik vissza a vicces pillanatra Andi.

A Gozsdu Ünnepi Élményudvar vár mindenkit sok szeretettel december 5. és december 23. között, a Facebook eseményt ezen a linken találjátok.

Szuper élményben volt részem, nagyon jól éreztem magam, a társaság, a szervezés és az ínyencfalatok elsőosztályúak voltak, köszönöm szépen, hogy részese lehettem az élménynek! :)
Most pedig öltözöm, mert muszáj leszek ma is megkóstolni a forralt bort, pá!

Pusza: Reni


Megjegyzések

 1. Húúú, most küldtem el a barátomnak a cikkedet, reakció: mikor megyünk forraltborozni? :DDDD Sosem voltam még egyébként ott, úgyhogy már érik! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jelentem ma le lett tesztelve, és tényleg isteni! :) Köszi a tippet! :*

   Bár ahogy láttam, nem nagyon hirdetik az akciót, kb senki se volt ott =/

   Törlés
  2. Szuper, ennek nagyon örülök! :)))
   Nem cserélik le a táblát, mert félő, hogy a meghitt, karácsonyi vásáros andalgásból kocsmai sorban állás lenne, annak minden velejárójával :-/

   Törlés
 2. Lehet én is elmegyek, bár nemigazán szeretem a forralt bort, nem ez akadály hanem a beteges időhiány :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Semmiképp se hagyd ki, mindenképp kanyaríts legalább egy napon egy pici időt csak magadnak, megéri! :)

   Törlés

Megjegyzés küldése