Ugrás a fő tartalomra

Bioderma sajtótájékoztató - 2014. október 14.

Rendkívüli módon megörültem, mikor értesítést kaptam arról, hogy kedvenc micellás arctisztítóm gyártója egy új, ekcémás bőrre kifejlesztett termékcsaládról tart sajtótájékoztatót, így nagy örömmel vettem célba október 14-én a Gerbeaud cukrászdát, mely impozáns belső terével otthont adott ennek az eseménynek:


"Bioderma - biológia a bőrgyógyászat szolgálatában"











Elsőként nézzük meg, mi is tulajdonképpen a Bioderma?

A cég 35 éves kutatási tapasztalattal rendelkezik, több, mint 50 nemzetközi szabadalmat tudhat magáénak és 3 franciaországi kutatóközponttal rendelkezik.
A cég folyamatosan azon dolgozik, hogy termékeivel visszaadja a bőr természetes, biológiai ragyogását, nem csak a már kialakult probléma lokális kezelésével foglalkoznak. Hatásmechanizmusuk a sejtek mélyreható tanulmányozásán alapul, újraaktiválják a bőr természetes erőforrásait annak érdekében, hogy növelni tudják ellenálló-képességét a külső környezeti hatásokkal, betegségekkel szemben.

Tudtátok például, hogy a cég 1991-ben elsőként szabadalmaztatta a micellaoldatot? Ez az első és egyetlen olyan bőrgyógyászati micellás folyadék, mely biológiailag tökéletesen kompatibilis a bőrrel: a micellákat alkotó zsírsav-észterek segítenek újjáépíteni a bőr hidrolipid filmrétegét, mely tökéletes toleranciát és kényelmet biztosít az optimális sminkeltávolításhoz.



Az Atoderm termékcsalád megszületéséhez a 2007-es év kellett, mely szabadalom (EcoDefensine) serkenti a bőr által termelt antibakteriális peptidek természetes szintéziség és korlátozza az atópiás dermatitisz kiújulásáért felelős baktériumok elszaporodását.



A különteremben Bioderma termékek sokaságával vártak minket, a rendezvényen pedig egy új termékcsalád, a Bioderma Atoderm ekcéma megelőzésére és meglévő ekcéma kezelésére szolgáló párost mutattak be nekünk (photo by Eleni):





Az Atoderm Preventive (egészségpénztári kártyára is megvásárolható) az ekcéma megelőzésére - családi érintettség esetén az utódra nézve -, az Atoderm Intensive pedig a már kialakult ekcéma kezelésére szolgál, utóbbi teljesen illatanyag-mentes, hogy semmiképp se irritálja az amúgy sem egészséges állapotban leledző bőrt.
Elenim sajnos személyesen tapasztalta meg mindkét krém hatását, a megelőző krémtől bevörösödött az érintett bőrfelület, az Intensive-et rákenve azonban csillapodtak a tünetei, vagyis éles teszten mentek át ott, helyben a termékek :)

Ekcémás bőr esetén nem csak a bőr táplálásánál szükséges külön, erre a célra kifejlesztett terméket alkalmazni, mivel egymásra épülve dolgoznak a hatóanyagok az eredeti bőrfelület visszaállításán, így a termékcsalád tusolózseléjét, szappanját, ajakápolóját és kézkrémjét is célszerű beszerezni, hisz' a bőrnek sem tesz túl jót ebben az esetben, ha normál tusfürdővel mosakodunk, melynek bármelyik összetevője a fenti reakciót válthatja ki a bőrfelületen.






Személyesen ekcémában talán csak télvíz idején vagyok érintett, ilyenkor a kézfejemen egy úgynevezett hideg-ekcéma jelentkezik, amikor a bőröm totálisan kiborul a fagypont körüli hőmérsékletektől, így azonnal durva tapintású és érdes lesz a felülete, kézkrémmel pedig naponta 60-szor is bekenhetem, akkor is eléggé kirepedezik és a bőrfelület megfeszülése esetén pedig sajnos el kezd vérezni :(
A fentiek mellett pedig én is a szokásos, téli bőrszárazsággal küzdöm, szerencsére a Pixiboxnak köszönhetően hozzájutottam a Bioderma Atoderm krémtusfürdőjéhez, mely elsőosztályú "fegyver" a téli bőrszárazság ellen, nagyon szerettem azt a terméket és előszeretettel ajánlom is Nektek!



Örülök, hogy a rendezvényen a többi bloggercsajszival is találkozhattam, nézzetek be Kamillához is az első osztályú képekért! :)

A környezetemben több, ekcémában érintett hölgyemény is található, így kolléganőmnek, Andikának adtam a Bioderma Atoderm Intensive krémet, heteken belül megkapom tőle a részletes tapasztalatokat a krém hatékonyságáról, melyet mindenképpen megosztok Veletek is itt, a blogon (28 napos, folyamatos alkalmazás szükséges):




A termékek, melyekkel a szervezők elláttak minket a Sensibio, Sébium és Hyrabio termékcsaládokból kerültek ki, élen az én imádott, pink micellás sminklemosómmal, nagyon szépen köszönöm őket és a kedves meghívást! :)





Meséljetek, milyen termékeket ismertek a Bioderma márkától? Beváltak Nektek ezek a dermokozmetikumok?

Pusza: Reni


Megjegyzések

 1. Nagyon jó lehetett, kicsit irigykedem is :)

  Édesanyám használja a Bioderma Sensibio AR BB krémet, és nagyon imádja. E mellett persze még használnia kell mást is, mert rettenetesen rosaceás az arcbőre :/

  Nekem pár évvel ezelőtt volt ekcémás mind a két kézfejem a hideg téli széltől. Száraz volt, apró pöttyök jelentek meg rajta, amik még viszkettek is szóval hab volt a tortán. Mostanra viszont ez már teljesen elmúlt. Biztos sokat segített volna akkor a Bioderma ekcémás termékcsaládja :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű, ez a hidegekcéma úgy látom, egyre többeket érint, örülök hogy rendbe tudta hozni a termékcsalád a bőrödet!

   Törlés
 2. Olyan jó élmény lehet ilyenre elmenni :)
  Gondolkodtam sokat a Bioderma micellás vizén, amit te is nagyon ajánlottál, és habár szeretném megvenni magamnak, egyszerűen az ára visszatart :( Majd ha összespórolok rá, akkor remélem én is meglephetem magam vele.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem ha összegyűlik rá a pénz, mindenképp a duplacsomagos időszakban csapj le rá (pl. most is láttam pár akciós kiszerelést), így kétszer annyi kerül a birtokodba, ugyanannyiért :)

   Törlés
 3. Jaj, köszönöm a beszámolót, így kicsit olyan, mintha én is ott lehettem volna :-) A Sensibio lemosó a leg-leg-leg számomra, ezt mindig kifejtem, amúgy pedig télen durván kiszárad több bőrterületem is, így az Atoderm szerintem nekem is jó választás lehet :-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Teszt: Syoss Color Refresher színmegújító hajszínező - egy hab a zuhany alatt

Attól függetlenül, hogy épp milyen "színkedvemben" vagyok, szeretem a hajfestési procedúrát, mert egyrészt akkor anyummal rendkívül jól szórakozunk - leginkább egymáson, emellett odáig vagyok azért a gazdag és élénk hajszínért, amit viszont csak az első pár hajmosásig van lehetőségem viselni. Utána következik a na, vajon milyen fakó vörösre sikerül kikopnom szakasz, amely egészen a következő hajfestésig tart. Nos, a lehető legjobbkor érkezett a Syoss új fejlesztésének, a színfelfrissítő habnak a tesztelési lehetősége, az azon a héten frissen befestett, mokka-árnyalatú hajamon teszteltem a terméket, melyről most bővebben szeretnék mesélni Nektek.

A nagy száraz sampon teszt

Holnap indul a tavasz második őrületi felvonása, remélem már mindenki kivágta előre a kuponjait :) Ha a Toni&Guy száraz samponjára fáj a fogad, akkor mindenképpen olvass tovább:









Syoss
Egy kupacban mutatom most meg az általam eddig használt száraz samponokat, mindegyikhez drogériákban juthattok hozzá. Jöjjenek jobbról balra a termékek, elsőként a Pixibag-be rejtett Syoss termék.

1.000-1.300 forint magasságában mozog az ára, 200 ml terméket kapunk a pénzünkért, ez a termék viszont az én hajamra nem vált be, tele lettem fehér folttal, bármerre és bárhogyan is fújtam a hajamra a porított terméket, a dúsító hatása is hamar tovaszáll (1 óra). Jelenleg úgy használgatom el, hogy a fejemet előre döntve, a hátsó/alsó hajszálakat frissítem fel vele, a látható helyekre vagyis a fejem búbján és oldalt a pofim mellett futó tincsekre a Balea Trend It Up száraz samponját használom.












Balea
A DM-ben az egyik fellelhető száraz sampon a sima kék Balea-s, 700 forintot kóstál 200 ml termék és ezért a pénz…

Sminkeltávolítók összecsapása - 1. rész

Ebben a bejegyzésben három terméktípust- és márkát mutatok meg Nektek, melyekkel a nap végén kíméletesen eltávolíthatjuk az aznapra felrajzolt arcunkat - akarom mondani a sminkünket ;) Természetesen bekerült ebbe a hármasba a micellás vizek Szent Grálja, a Bioderma Sensibio H2O micellás vize, de itt máris bejött a képbe egy micellás alternatíva a Lirene személyében. Na de akkor lássuk, mik ezek a termékek és mennyire vagyok velük megelégedve.