Teszt: Fabulon napozás utáni balzsam

Igazán rákapcsolt a nyár ezen a hétvégén: aki lent héderelt a Balcsin, vagy éppen otthon kertészkedett, bizony ugyanúgy kitette a bőrét a nap barnító/pirító hatásának, mely a naptej használatától függetlenül este nyugtatást és hidratálást kíván. Íme a jó öreg és megbízható magyar márka, a Fabulon napozás utáni balzsamja:A termék parabénmentes és dermatológiailag tesztelt, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, mely megnyugtatja a bőrt, védi a kiszáradástól és hidratálja+regenerálja az igénybevett bőrt.


200 ml terméket rejt a csőrös, pattintós kupakkal ellátott flakon, a benne lévő balzsam egy igen híg, vizes állagú, könnyű krém, mely a bőrrel érintkezve azonnal kellemesen hűvös érzetet nyújt.
Az illata az az igazi, retro naptejillat, én teljesen odáig vagyok érte, mert képzeletben azonnal gyermekkorom balatonföldvári nyarai jutnak eszembe sok pancsolással, igazi nyári, forró levegővel és rengeteg gombóc fagyival :)
Mivel a balzsam állaga igen híg, így kevés is elég belőle, egy fél hüvelykujjnyi mennyiség bőven elég egy kar bekenésére.


A balzsamot másodpercek alatt, könnyedén el tudtam oszlatni a bőrömön, mely igen hamar beszívódott és egyből kifejtette kellemesen hűsítő hatását. Miután beindult a hidratálási folyamat és a termék jól lenyugtatta a kedélyeket a napon odakozmált által megkapott bőrömön, éreztem, ahogyan enyhe forróság önti el a kezelt bőrfelületet, beindult a renoválás a bőröm mélyebb rétegeiben.

4 órával a karom bekenését követően egy vékony, enyhén csillogó, zsírosabb réteg maradt a kezelt bőrfelületen, melyet tapintásra is lehetett érezni, így örültem, hogy nem az esti zuhanyzás után, hanem napozás után használtam a balzsamot és este le tudtam mosni ezt a filmréteget, mert ez esélyes, hogy a lepedőn landolt volna, ugyanakkor örülök, hogy ezen védőréteg alatt nyugodtan tudott dolgozni a balzsam.

Másnap reggel már kutyabaja volt a pirult karocskámnak! Míg előző nap kellemetlen, enyhe napégéses, picit fájdalmas érzés volt a bőröm végigsimítása, ez a balzsam használatát követő nap már egyáltalán nem jelentkezett és a hidratáló hatását is beváltotta, mert nem húzódott, nem feszült a bőröm és nem is jelent meg a felületén az apró, finom szemcsés korpára emlékeztető, felületi kiszáradás!
A könnyű balzsam félig eldolgozott állapotban:

Beívódott a bőrbe:
Összességében egy könnyed állagú, tápláló, parabénmentes, magyar terméket kapunk jó áron, mely gondoskodik a napégést követően a bőr minél előbbi helyreállításáért, egyedül az enyhén zsíros filmréteg az, amelyre nem számítottam, hogy ott lesz a bőrömön.

A Fabulon napozás utáni balzsamját jelenleg akciós áron, 1.096 forintért tudjátok megrendelni a Szépségbolt oldalán, illetve drogériákban és hipermarketekben is levadászhatjátok a Fabulon termékcsaládot.
A terméket a Szépségbolt.hu webáruháztól kaptam tesztelésre, ez azonban nem befolyásolta a termékről alkotott véleményemet!


Meséljetek, hol töltöttétek ezt a napsütéses hétvégét? És a legfontosabb: milyen napozás utáni készítményt használtok a bőrötökön? :)


Pusza: Reni

Megjegyzések