Homoklakkok összecsapása: China Glaze vs. Rimmel vs. OPI

Régen esett szó a blogon a homoklakkokról, ráadásul rendelkezek 1-1 színcsaládból pár homoklakk típusú kiadvánnyal, így a mai posztot az ő összehasonlításuknak szentelem, mint már korábban elhintettem vala. Íme következzen hát 5 homoklakk a készletemből, melyek bár igen hasonlóak egymáshoz, mégsem tudhatók be egymás tökéletes hasonmásának:LILA HOMOKLAKKOK


Tesztalanyok:
Mutatóujj: China Glaze - Tail Me Something, 14 ml
Középső ujj: Rimmel Space Dust - 006 Moon Walking, 8 ml
Gyűrűsujj: OPI Mariah Carey collection - Can't Let Go, 3,75 ml

A China Glaze egy apró szemcsés, világos lila homoklakk, mind közül a legérdesebb, ebben vannak a legapróbb sószemcsék avagy homokszemcsék, melyek a tengerpartot hivatottak megjeleníteni, elvégre ez a lakk a gyártó Sea Goddess kollekciójának egyik tagja :)
A Tail Me Something apró lila, matt szemcsékből és mini lila glitterekből áll, melyek fényes felületén jeges kékeslila fények játszanak, mesésen néz ki!
2 közepes réteget vittem fel belőle, de simán elfért volna egy harmadik is, mert a sok lila szemcse között bizony én még látom az átsejlő körömszínt. Ez a lakk tökéletes választás annak, aki egy jófajta érdes, ugyanakkor nem túl erőteljes színű, majdhogynem feltűnésmentes lila homoklakkra vágyik - ezt most leírva elég érdekes a mondaton belüli kontraszt :P
Árfekvését tekintve az olcsóbb China Glaze lakkok táborát erősíti, 998 forintért lehet hozzájutni a Nailland standjainál illetve webshopjában és nincs ez másként a Sea Goddess kollekció többi tagjával sem! :)


A CG lakk mellett a Rimmel Space Dust kollekció lila űrbéli lakkja virít, ez a körömlakk már jóval összetettebb, sűrűbb, kellemesebb állagú a CG-nél, mert már az első felkenéskor szép, egységes felületet alkot, nem kell nagyon várni a második, "megmentő" rétegre.
A Moon Walking egy középlila, matt szemcsés alappal, rengeteg ezüst, hatszögű glitterrel és a CG lakkba szintén belecsempészett, jeges kékeslila csillámokkal rendelkezik.
2 közepes réteg bőven fedett, én meg mernék kockáztatni egyetlen, de vastag réteget is, a körömvégek nagy eséllyel már akkor sem látszódnának.
A Space Dust lakkokat még tavasszal szereztem be a Rossmannban, a kifutó szekcióból, szóval érdemes rákérdezni a barátnőknél, ki unt rá esetleg erre a homoklakkra és gyorsan csapjatok le rá! :D


Első homoklakkjaimat Ágitól szereztem be, az OPI Mariah Carey kollekció tagja a Can't Let Go, amely a legsötétebb a lila homoklakkjaim között, már-már kékbe hajlóan sötétlila.
Kevésbé érdes, mint a fenti kettő, 2 közepes réteg felvitelét követően tökéletesen egymásba simulnak a sötétlila homokrészecskék, melyek között sok világoslila, hatszögű glitter és középlilás-kékes fénnyel megáldott csillám lakik. Ennél a homoklakknál sokkal inkább érvényesülnek a glitterek, mint az apró szemcsék, nem egy megszokott látványt nyújt, annyi szent!
Rendszeresen előkerül nálam ez a lakk, nagyon szeretem, mert ugyan egy hangyányit lassabban szárad, mint másik 2 lila társa, mégis gyönyörűséges, gazdag színe van és megbízható kis lakk, vagyis nem adja meg magát fél nap után.


Megörökítettem mindhárom delikvenst a szikrázó napsütésben is, üvegben eképpen csavarják el a fejünket:

China Glaze:Rimmel:OPI: BÉZS HOMOKLAKKOK


Tesztalanyok:
Hüvelykujj: China Glaze - Stellar, 14 ml
Kisujj: Rimmel Space Dust - 003 Aurora, 8 ml

A China Glaze Stellar névre hallgató lakkja abszolút impulzusvásárlás volt, mert nem állítom, hogy mindig is erre a lakkra vágytam volna, de megtörtént, aminek meg kellett történnie :D
Az üveg dugig van tömve nude csillámokkal, melyek barnás-bézses színben fürdenek és lilán, valamint ezüstösen csillognak, ha rájuk esik a fény, elképesztően gazdag a színvilágát illetően ez a lakk, nemhiába a Live In Colour kollekció oszlopos tagja!
A csillámtenger felkenve egyáltalán nem viselkedik érdes csillámlakknak megfelelően, egy nagyon enyhén egyenetlen felületű, de nem érdes tapintású, nude csillámrobbanás kerül a körmünkre - meg köré is, ha nem vigyázunk, mert neki is a szokásosan hígabb, China Glaze lakkokra jellemző állaga van, de ennek ellenére is bőven elég volt belőle 2 réteget felvinni, mert nem közvetlen napfényben tökéletes fedést ad.
Ha beleszerettél, 1.490 forintért tudsz hozzájutni a Nailland webshopjában, vagy standjainál, de vigyázat, ez egy eléggé népszerű lakk, hamar elkapkodják a személyes tapasztalatok alapján! :)


A Rimmel Space Dust kollekció másik, Magyarországra behozott és rövid idő alatt kifuttatott lakkja a nude árnyalatok és homoklakk-függők Mekkája, egy körömlakkos üvegbe zárva: bézs homok alapban bézs-ezüst hatszögek és jeges lila-kék fényben játszó csillámok tarkítják.
2 közepes réteg tökéletesen elegendő ennél a lakknál, mely inkább ezüstbe hajló bézs, mint az előző, China Glaze párbajfél, aki inkább az arany oldalt képviseli. Száradási idejét tekintve pár szempillantás és már kenhetjük fel a következő réteget, igazán tökéletes, nude go-to homoklakk az Aurora!
Napfényben ők sem fogják vissza magukat, nézzétek csak!

China Glaze:Rimmel:

Bár tökéletes hasonmást nem találtam közöttük, mindegyiket más tulajdonsága miatt szeretem: a lila homoklakkoknál csak az aznapra vágyott árnyalatot kell megszülnöm, a 2 bézs lakknál pedig a vágyott felület a döntő.
Ha bármelyik lakk megtetszett, ne habozzatok szert tenni rájuk, ha pedig a Rimmel Aurora lakkját már nem tudjátok megvenni, homokmentes és színben gazdagabb helyettesítője lehet a majdnem 2x annyi lakkot tartalmazó Stellar! :)Meséljetek, Ti hogy álltok homoklakkok terén?


Pusza: Reni

Megjegyzések

 1. nagyon tetszik ez a bejegyzés. anno nem voltam oda ezekért a lakkokért,ugye amikor megváltam a mini kollekciótól,írtam is.
  viszont ma már nagyon hódolója vagyok a sand lakkoknak. nekem az opi az ami nagyon bevált,tartósság szempontjából mindenképp.viszont színekben nem mindig vátozatos... Színekben a Rimmel Space dust,és a Sweetie crush az ami belopta magát a szívembe.
  Cg sand lakkom nincs, viszont amit használtál nagyon tetszik!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Ágim, örülök, hogy tetszik! :D
   A Tőled vásárolt CG kollekcióval kezdődött a szerelmem a homoklakkok iránt, szóval örökké hálás leszek ezért Neked! :)))
   A CG sand lakkokkal az a baj, hogy most veszettül akciósak a Naillandben! :P

   Törlés
 2. Nekem az örök kedvenceim a Rimmel-ek maradnak, csodás a színük ^^

  VálaszTörlés
 3. Uhh, elég tartalmas kis bejegyzés lett ez :) Ahhoz képest, hogy egyik színért sem vagyok oda, homoklakkban sem, így rajtad nagyon tetszenek! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Nettim, örülök, hogy tetszett a bejegyzés :D
   Tudom-tudom, csak én hordok ilyen lehetetlen színeket! :PPP

   Törlés
 4. Valóban hasonlóak, de azért mindegyik egyedi és megkülönböztethető - ami csak a pénztártcánk számára lehet rossz hír :D

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése