A nagy száraz sampon teszt

Holnap indul a tavasz második őrületi felvonása, remélem már mindenki kivágta előre a kuponjait :) Ha a Toni&Guy száraz samponjára fáj a fogad, akkor mindenképpen olvass tovább:

Syoss
Egy kupacban mutatom most meg az általam eddig használt száraz samponokat, mindegyikhez drogériákban juthattok hozzá. Jöjjenek jobbról balra a termékek, elsőként a Pixibag-be rejtett Syoss termék.

1.000-1.300 forint magasságában mozog az ára, 200 ml terméket kapunk a pénzünkért, ez a termék viszont az én hajamra nem vált be, tele lettem fehér folttal, bármerre és bárhogyan is fújtam a hajamra a porított terméket, a dúsító hatása is hamar tovaszáll (1 óra). Jelenleg úgy használgatom el, hogy a fejemet előre döntve, a hátsó/alsó hajszálakat frissítem fel vele, a látható helyekre vagyis a fejem búbján és oldalt a pofim mellett futó tincsekre a Balea Trend It Up száraz samponját használom.
Balea
A DM-ben az egyik fellelhető száraz sampon a sima kék Balea-s, 700 forintot kóstál 200 ml termék és ezért a pénzért még a tüdődet is kínozhatod: fulladásos tüneteket produkál a kifújt samponfelhő, lehetetlen kikerülni, ráadásul a terméknek állott hintőporos, száradófélben lévő vakolat szaga van.
A hajra fújva szintén fehér foltokkal rakja tele az ember lányának haját, ráadásul fura, grízes tapintású lesz tőle a hajam, én nagyon kérem, hogy messzire kerüljétek el, mert ez a termék egy nagyon félresiklott próbálkozás :(
Balea Trend It Up
Ez a kis zöld termék az én szemem fénye, ő nálam a némber van száraz sampon! (upsz, lelőttem a poént, pedig még hátravan egy termék): nem hagy fehér foltokat a hajon, puhává és selymessé varázsolja a hajkoronát és dúsító hatással is rendelkezik egy jó fél munkanapon keresztül!
600 forint magasságában mozog az ára és ebben is 200 ml található, ha még nem próbáltátok, a kedvemért tegyetek vele egy próbát, mert nagy eséllyel a fürdőszoba szekrényetek állandó lakójává fog válni! :D
Toni&Guy
A Pixiboxban lapuló tengeri sós hajpermet, mely tökéletes beach-hair-t ígért, még az én szögegyenes hajamba is tudott hullámokat varázsolni - már akkor elképesztett ez a hatás, így még további T&G termékekre fájt a fogam és igen, az áprilisi Pixiboxból figyelt is kifele ez a 75 ml-es száraz sampon :)
Ennél a terméknél szerencsére a tüdőnket nem éri különösebb bántódás, az illata viszont citromos darázsirtó permetre emlékeztet (?), így nem a kedvencem.
Hatását tekintve többet kell rá várni, mint a Balea Trend It Up termékére, mert míg a DM-es termék 5-6 perc alatt, addig a T&G 10-12 perc alatt fejti ki hatását. Miután hatott, kinézetre frissebb hajat hagy maga után dúsítás nélkül és a végső csalódás akkor jött, amikor beletúrtam a hajamba: van az a fajta, enyhén sercegő hang, amit akkor ad a hajunk - főleg a töve -, mielőtt beugrunk a forró zuhany alá hajmosáshoz. Amikor már tényleg a harmadik vagy negyedik nap van és nagyon de nagyon kell az a zsírtalanítás...na ez a hang fogadott, amikor a fülemnél lévő tincset megvizslattam.
Nekem nem vált be ez a termék, a több ezer forintos árával pedig még kevésbé tud magához csalogatni, nem lettek túl jó tapasztalataim és ezt baromira sajnálom :( Ezek szerint kemény dió az eredendően vékonyszálú, mostanra a Helia-D Regenero termékcsaládjával felturbózott hajam.A versenyből egyértelműen a Balea Trend It Up száraz samponja került ki győztesen, rengeteg blogon a Rossmann Isana száraz samponját méltatják ugyanolyan intenzitással, mint én ezt a DM-eset, szerencsére egyik sem vágja haza a költségvetést, így ebbe az irányba nyugodtan elmozdulhattok! :)

A második helyezett a Syoss, harmadik a Toni&Guy, a dobogóról pedig a légzőszervi betolakodó Balea végzett.


Remélem, hogy hasznotokra volt ez az összehasonlító poszt a holnapi vásárláshoz :)
És most tegye fel a kezét az, akinek már össze van írva a Joy-napi bevásárlólista! És az is, aki szombaton dolgozik, yeah! (Reni karja a magasban)

Pusza: ReniMegjegyzések

 1. A 4-ből 3-at próbáltam. :) A Syoss nem volt rossz hatását tekintve, de még volt benne egy csomó termék, mikor egyszer csak nem jött belőle semmi. A Balea Tend it up nekem nagyon fullasztó, bár nekem még a régebbi csomagolású van, lehet változtattak rajta. A TG-től többet vártam. Jó illatú tőle a hajam, nem lesz poros, frissebb is tőle, de mégis hiányérzetem van vele kapcsolatban. Szerintem sem éri meg az árát. :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én mindegyik száraz sampont folyamatosan rázom 1-1 fújás között mint az őrült, nehogy a flakon aljában maradjon a hatóanyag - én is tartok tőle, hogy a gáz előbb kifogy :(

   Törlés
 2. Mostanában agyaltam rajta, hogy vennem kéne majd száraz sampont, mert egyre többet használok hintőport a harmadik napon. Egyelőre nem néztem utána, így megörültem a bejegyzésednek, most már tudom melyiket fogom először kipróbálni :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó de örülök, hogy tudtam segíteni a nagy vásárlás előtt! :)))

   Törlés
 3. A Baleás száraz sampon nekem se vállt be. Borzalmas! Ugyanazt tapasztaltam vele kapcsolatban, mint amiket Te is leírtál.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mily' megnyugtató, hogy tömegesen gyártották le a tüdő ellenségét :(

   Törlés
 4. A Balea Trend it up volt az én állandó szárazsamponom is, egészen a Glamour napokig, amikor megvettem kuponnal a Müllerben a Got2b Rockin' it sampont. És holnap száguldok érte megint kuponnal, be kell szerezni az utánpótlást! :) Ráadásul plusz Got2b kupon is van, így még olcsóbb lesz! :)
  Citromos wc-illatosító illata van, de engem nem zavar. :) Nincs fehér folt, és akár plusz 2 napot is kibírnék vele, míg a Balea tényleg csak fél napos. Szerintem tegyél vele egy próbát! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Got2B, oké, felírtam, nagyon szépen köszönöm a tippet! :)))

   Törlés
 5. Épp írni akartam az Isanát :-D Tessék azt is tesztelni, mert gyakorlatilag a nyertesként kikerült Baleával azonos szinten van :-)

  VálaszTörlés
 6. Én isanát meg a régebbi trend it upot és a másik baleát próbáltam már. :) Eleinte bevált a sötétzöld balea, de aztán lehet hibás flakonokat fogtam ki, mert nem igazán akartak működni. :/ Úgyhogy egy ideje köszönöm maradok a hintőpornál. :3 De ezt a világoszöld Baleát még lehet kipróbálom majd. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése