Nail(land) of the day: China Glaze - Sexy In The City és Seche alap- és fedőlakk

Nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a Sex and the City kultikus sorozatra emlékeztető fantázianév, Benneteket pedig a Seche francia manikűr szettje, így házasítottam a kettőt és megszületett a páncélba zárt, instant kék Szex és New York manikűr:


A Seche Clear került elsőként 1 rétegben a körmeimre mint alaplakk, nem dermed meg egyből, normál lakk száradási idővel bírt.
Ezt követte 2 réteg a China Glaze lakkjából, majd egy sürgős orrfújáshoz használt papírzsebkendő belerondított a középső ujjam lakkozásába. Na mondom, én ezt bizony újra nem kenem! Megvártam míg megszárad, javítottam a hibát, melynek még hatékonyabb elfedésére rádobtam egy réteget a Barry M arany glitteres topperjéből.
Utóbbi körmömre nem került fedőlakk, de az összes többire igen. Érdekes volt a Seche Vite felkenése mert olyan volt, mintha világos zöldre feloldotta volna a lakkot és csíkokat húzott volna bele. Aztán amikor páncél keménységűre száradt, semmi baja nem lett a lakkozásomnak...vagy hatalmasat szippantottam a lakkból és bebódultam vagy tényleg így viselkedik a valóságban. Való igaz hogy rám hozta a frászt, de nem bántotta a körömlakkot. Érdekes.
Mindenképpen meg akartam csinálni ezt a manikűrt mert annyira vártátok - nomeg persze én is kíváncsi voltam ezekre a lakkokra, de az egész hetemet uraló influenza light bizony a kacsóimon is meglátszott, pedig a napi szokásos másfél literes ásványvíz mellett még bruttó 1 liter rostos narancslé is fogyott naponta és mégis elszipkázta a víztartalékaimat...már várom az influenza szezont, jíhá!


Itt rejtőzik a vastag és áttetsző zselé réteg és arany glitterek alatt a javított lakkozás - nem a legjobb, de legalább megismerkedtem ezzel a Barry M lakkal, amibe én 3x annyi glittert pakoltam volna az áttetsző zselé helyett - utóbbi már nagyon-nagyon sok és meg kell küzdeni ennek visszaszorítása közben az arany glitterek kihalászásáért.


A China Glaze lakkal egyedül egy bajom volt: számomra kissé zöldes. Valahogy mélyebb türkizes beütésű kékre számítottam, már-már fintorra húzódott a szám, amikor a fürdőszobai izzó új megvilágításba helyezte a lakkban éldegélő mikrocsillámokat:


Na itt éreztem azt, hogy valóban beleszőtték a lakkba a manhattani éjszakák gazdag fényűzését és szemet gyönyörködtető varázsát - mindenképpen a sorozatból akartam belelátni valami tipikusan rá emlékeztetőt és köszönöm, rajongóként meg is találtam :) Szóval a lakk marad és sűrűn lesz használva.


Nektek hogy tetszik ez az árnyalat?Pusza: ReniMegjegyzések

 1. Ó, hát ez valami csodaszép lakk, és a glitterekkel is tetszik, bár az nem túl biztató, hogy halászni kellett őket... Jó lis ll ez az árnyalat a bőrtónusodhoz, úgyhogy felírom Neked receptre legalább havi egy használatra :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Katym, hol lehet kiváltani a recit? :D

   Törlés
 2. Wow!!! O.O
  Szerintem nagyon kellett rá az a topper, sokkal jobban tetszik, kiemeli a lakk szépségét. Elgondolkodom ezen a CG lakkon :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Féltem a kék-arany párosítástól, mert a kék-sárga kombó már a könyökömön jön ki sajna, de így hogy csak 1 körömre került fel, nem lett vele bajom.
   Szerintem ne gondolkodj rajta, hanem VEDD MEG :P

   Törlés
 3. Az a fedőlakk telitalálat lett, és nekem ez az árnyalat is tetszik, talán pont a zöldbe hajló színe miatt :)

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörű a lakk, nekem bejön a zöldes árnyalata is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt hittem először, hogy ezt az árnyalatot csak huncutul belerejtették, erre tessék, egyértelműen kiütközik még felkenve is :D

   Törlés
 5. Szerintem nagyon szép ez a CG lakk :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Igyekeztem olyan árnyalatot választani ami még nincs a gyűjteményemben.

   Törlés

Megjegyzés küldése