Ugrás a fő tartalomra

Nyaralás Bükkszentkereszten

Kértétek páran, hogy számoljak be idei nyaralásunkról, nos bemutatom Nektek a hegyekben barnulást: igazi forró nyári napok a Bükk tetején, Bükkszentkereszten :)

A szállásunkról tökéletes kilátás nyílt a hegyekre és a település szemközti részére, iszonyatos szintkülönbségek vannak ott, hegynek felfelé így is meg kellett küzdeni a magasságokkal gyalog, töredelmesen bevallom: biciklizni itt nem mernék, mert visszagurulok!

Csodás, napsütéses időnk volt hál'istennek, tudták odafenn az Égiek, hogy idén nem voltunk még sehol nyaralni:

A napjainkat nagyjából az alvás, kávézás, túrázás, séták és ízben+adagban gazdag vacsorák töltötték ki, lazulás volt kérem szépen, nomeg tüdőtisztítás: ilyen roppanós, friss levegőt sehol máshol nem kapunk! És amikor beértünk az erdőbe, édeskés de ugyanakkor fűszeres elszáradt falevél és makk+gesztenye illatot hozott a szél...földöntúli élmény volt!
Jöjjenek hát a képecskéink :)


Közel van az erdő:
Makro sunshine:

Van egy "picike" szintkülönbség:

Boldogasszony Köve emlékhely:

Az emlékhelyhez tartozó pad reflektorfényben:

A gyógyító kövek:


Egy kis érdekesség erről a különleges helyről:

Bükkszentkereszt azon misztikus helyek egyike, ahová a emberek százai jönne évről évre, hogy eljussanak a természet különleges energiáját sugárzó köveket és fákat rejtő zarándok helyre.

A Bükk-hegység kőzettani és ásványtani szempontból egyedülálló, Magyarországon nincs rokona. Sok millió évvel ezelőtt a Balkán környékén keletkezett és a földgyűrődések folyamán került a jelenlegi helyére. Kis mennyiségben sokféle ásványkincse van.

A Boldogasszony kövének a legendája úgy keletkezett, hogy azon a helyen gyülekeztek a hívők a kácsi búcsúra, és ott várta vissza a rokonság a búcsújárókat. A búcsújárók oda-vissza kb. 20 km-t tettek meg egy nap alatt. Hazatérve a Boldogasszony kő köré letelepedtek pihenni és meglepően gyorsan pihenték ki magukat. Bükkszentkereszt (akkor még Újhuta) lakói hívő katolikusok.

A legenda szerint Mária Jézus halála után világgá indult bánatában. Mikor Újhutára ért, elfáradt és leült egy kőre, amely megpuhult alatta, és megőrizte az ülése nyomát. Ezért tartja a nép gyógyítónak azt a követ és környékét.
Az ezoterikusok szerint a Bükkben van egy energia háromszög. Ezt ők kimérték, és a háromszög csúcsain lévő helyeken a legnagyobb az energia kisugárzása. Az egyik csúcsa ennek a háromszögnek a Boldogasszony köve.


Átverekedte magát a sűrű fenyvesen a napfény:
(a fa mögötti szürkeség az nem más, mint a sűrű fenyőerdő, majdhogynem áthatolhatatlan)

Kiértünk egy tisztásra:

Hehe, asszed el tudtál bújni? Látlak wazze :)))
Szöcs. Vagy tücs? :)


Megy le a nap:

Öreg szekér nem vén szekér:

Űbercukik ezek a virágtartók, benne a cuki virágokkal, nekem is kell ilyen a bejárathoz! Nomeg a tulipános kapu is :)

Fő utca:


Nagyon kis cukker :P

Hungry outfit of the day: jóvanna fotózzál, oszt' menjünk mert éhen halok! :D
Napfürdőzés 1:

Napfürdőzés 2:


Flower power:


Nagytakarított a vihar: még a szőnyeg alá is benézett:


Te hallod, most másztam fel a dombtetőre, mit akarsz Tőlem? Egy jó fotót? Tutira nem:


Mocsok meredek volt, 10 percig másztam felfelé, persze úgy fotóztam, mintha vízszintes lenne a terep :)


Megvan az északi oldal!


- Figyu nézd, ott a főnök!
- Milyen főnök?
- Tudod, az aki a munka oroszlánrészét végzi.
- ?
- Üvölt

Remélem tetszettek a képek és bízom benne, hogy sikerült átadnia a nyaralás hangulatát egy picit :)
Voltatok már a Bükkben? Lillafüreden osztálykirándultatok legalább egyszer, én tudom :D Meséljetek!Pusza: Reni

Megjegyzések

 1. A videó alapján a Szüleim pont ebben a "szállodában" nyaraltak 2-3 hete. Tudtátok, hogy a híres Szabó Gyuri bácsi (gyógynövények magyar tudósa)a szomszédotok volt? :)

  VálaszTörlés
 2. A kedvencem az a képa, amelyiken a napfény körként manifesztálódik, a kapu előtt fotózott képen pedig gyönyörű vagy!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyira drága vagy, nagyon szépen köszönöm!!!!! :)))

   Törlés
 3. "Nagytakarított a vihar: még a szőnyeg alá is benézett" -mekkora ez már :)) Nagyon jót nevettem. Fantasztikusak a képek. Remélem jól szórakoztatok! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Bogi, örülök hogy tetszettek! :) Jó volt pihizni, kevés volt, máris visszavágyódom :)

   Törlés
 4. De szépe helyen nyaraltatok :) imádtam a képeidet :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Teszt: Syoss Color Refresher színmegújító hajszínező - egy hab a zuhany alatt

Attól függetlenül, hogy épp milyen "színkedvemben" vagyok, szeretem a hajfestési procedúrát, mert egyrészt akkor anyummal rendkívül jól szórakozunk - leginkább egymáson, emellett odáig vagyok azért a gazdag és élénk hajszínért, amit viszont csak az első pár hajmosásig van lehetőségem viselni. Utána következik a na, vajon milyen fakó vörösre sikerül kikopnom szakasz, amely egészen a következő hajfestésig tart. Nos, a lehető legjobbkor érkezett a Syoss új fejlesztésének, a színfelfrissítő habnak a tesztelési lehetősége, az azon a héten frissen befestett, mokka-árnyalatú hajamon teszteltem a terméket, melyről most bővebben szeretnék mesélni Nektek.

A nagy száraz sampon teszt

Holnap indul a tavasz második őrületi felvonása, remélem már mindenki kivágta előre a kuponjait :) Ha a Toni&Guy száraz samponjára fáj a fogad, akkor mindenképpen olvass tovább:

Syoss
Egy kupacban mutatom most meg az általam eddig használt száraz samponokat, mindegyikhez drogériákban juthattok hozzá. Jöjjenek jobbról balra a termékek, elsőként a Pixibag-be rejtett Syoss termék.

1.000-1.300 forint magasságában mozog az ára, 200 ml terméket kapunk a pénzünkért, ez a termék viszont az én hajamra nem vált be, tele lettem fehér folttal, bármerre és bárhogyan is fújtam a hajamra a porított terméket, a dúsító hatása is hamar tovaszáll (1 óra). Jelenleg úgy használgatom el, hogy a fejemet előre döntve, a hátsó/alsó hajszálakat frissítem fel vele, a látható helyekre vagyis a fejem búbján és oldalt a pofim mellett futó tincsekre a Balea Trend It Up száraz samponját használom.
Balea
A DM-ben az egyik fellelhető száraz sampon a sima kék Balea-s, 700 forintot kóstál 200 ml termék és ezért a pénz…

Teszt: Helia-D Regenero termékcsalád

A hajam elég sok "kínzásnak" van kitéve a szokásos környezeti ártalmak mellett: rendszeresen van festve, hajtőemelővel és hajhabbal megküldve szárítom be forró levegős hajszárítóval és 1-1 nap nyerésére még száraz samponos támadásnak is kiteszem. Elég rossznak hangzik igaz? Szerintem is és végre rámtalált egy olyan komplett termékcsalád, ami szépen helyre tudta tenni nem csak belsőleg a hajszerkezetet, de külsőre is ápolt, puha lett a hajam. Hatalmas köszönetet érdemel a Szépségbolt, amiért látatlanban megtalálták a gyógyírt a hajamra és kipróbálhattam a termékeket:


Helia-D Regenero hajerősítő sampon minden hajtípusra: imádom a könnyed, folyós állagát a maga borostyán színével és citrusos aromájával! A sampon teljes egészében növényi hatóanyagot tartalmaz, 26 különféle gyógynövény kivonatával. Könnyen kinyerhető a kemény, műanyag flakonból, könnyen felpattan a kattanós fedele. A hajon azonnal eloszlatható és szinte azonnal fel is habzik, selymes, ugyanakkor gazdag habot képez…