Music of the day: Top 10-es listám

Szió Csajszikák! :)

Az iskolakezdési hét lazításaként jöhet egy jó kis könnyed téma? Plusz még jobban meg is ismerhettek a kis összefoglalómon keresztül: jöjjön a zenei ízlésemet is tükröző Top 10-es zenei listám, nagyon szeretem őket:1. Deniz - Végtelen
Amikor az álmokat megvalósítják: ex-kollégám, Deniz neve sokatoknak ismerősen csenghet, remekül összerakott, kemény igazságtartalommal bíró rapjeit az egész ország dúdolja. Emelem kalapom előtte, rengetegen nem merik megtenni az első lépést sem az álmuk felé, hát még a többit! Mindegyik számával lehet azonosulni, nem érzed őket idegennek. Íme a legújabb szerzeménye, hallgassátok csak:2. Justin Timberlake - Suit&Tie ft. Jay-Z
Imádom ezt a szexis, laza, risza-risza számot: bármikor el tudom képzelni ezt a zenét egy bárban egy könnyed péntek estén :)3. Ariana Grande - The Way feat. Mac Miller
Ti is Nickelodeon csatorna-függők vagytok huszonévesen, mint én? :D Mert akkor bizonyára ismeritek a V mint Viktória sorozatot, nekem nagy-nagy kedvencem! :) Az őrült, vörös kiscsajnak, Catnek bizony van ám hangja, nem is kicsi! Ariana már most hajaz a használt hangskálájában Mariah Carey-re, szerintem nem hagy fel egyhamar az énekesi pályafutásával.
4. Zendaya - Replay
A tinisorozatok folyamatosan termelik ki a leendő énekesnőket, nincs ez másként a Disney csatornán sem: az Indul a risza két tizenéves barátnő életét és tánc iránti szenvedélyét mutatja be, igen sokszor túljátszva :P
Az egyik főszereplő, Zendaya is kipróbálta magát énekesnőként, egy nem túl bonyolult számot hallhatunk tőle, de annyira belemászik a fülünkbe, hogy önmagunkról megfeledkezve egyszer csak arra eszmélünk, hogy ezt dúdoljuk:
5. Avicii - Wake me up
A csapból is ez a szám folyik. De ezt valahogyan képtelen vagyok megunni - hatalmas kivételt képez ez a rádió által rongyosra játszott dalokkal ellentétben. Tipikus hosszú "road trip"-eken hallgatós, hajtincseket lobogtatós, szabadságérzés-morzsákat felszabadítós zene:6. MØ - Waste of time
Maffashion blogját amiatt is imádom, mert mindig beszúr a bejegyzései tetejére egy kis Youtube ablakot és a képeket nézegetve hallgathatjuk az éppen aktuális zeneszámot. Imádom, mert olyan zenéket és előadókat is megismerhetek ezáltal, melyeket sajnos nem nagyon játszanak a hazai rádiók (vagy ha igen, írjátok meg, melyik az, szerintem max. a Petőfi), amúgy meg nem találnék rájuk. Kicsit dark, kicsit elvont, a dalszöveg megértéséhez még kevés az angolom, de attól még egy igen ütősre sikerült zeneszám!
7. Kelly Rowland - Kisses down low
A Destiny's Child formációt is szerettem, Kelly Rowlandet azonban szólóban sem unom meg, ez is egy kis könnyed, risza-risza szám, a hangja pedig továbbra is fenséges.
8. Cimorelli - Made in America
Július 4-ét sokkal komolyabban veszik az amerikaiak, mint mi augusztus 20-át és a dalaik is erről szólnak: összetartozunk, büszkék vagyunk, ünnepeljünk együtt.
Bakker, nekünk is szükségünk lenne egy ilyen friss, lelkesítő zeneszámra, amely bizonyítja, hogy mennyire imádunk magyarnak lenni - piciként hangzik ez most viccesen ez az én tollamból, amikor múlt héten egy magyar bank pénzkövetelése miatt jártam meg egy kicsit a poklot -, de már nem tudom elképzelni, hogyan lehet belőlünk jó és büszke nemzetet csinálni...Addig is lelkesen hallgatom ezt a fülbemászó dallamot, ami szépen felidézi bennem a nyarat :)
9. Elle Goulding - Burn
Gyerekkori tündérmesék csengő-bongó muzsikáját adja vissza ez a pörgős szám - már csak ezért is jó érzéssel tölt el hallgatni Elle legújabb számát:
10. The Black Eyed Peas - Don't stop the party
Nemigen töltök sok időt a kollégáimmal munkaidőn kívül, de amikor igen, széttáncoljuk erre a számra a parkettet, yeaaaaaaaaaaaah! :))))))))))))

Megjegyzések

  1. No ebből 3 előadót ismertem :D Bár nagyon nem az én világom, de a TBEP-t még én is meghallgatom :) Régen jó kis számokat csináltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ők a jolly joker banda számomra, nem nagyon vannak elrontott számaik, bármelyikre lehet egy jót bulizni :)

      Törlés

Megjegyzés küldése