KuktaKedd - rántott hús és krumpli felturbózva

Follow my blog with Bloglovin

Meginterjúvoltalak Benneteket és szavaztatok egy kis gasztro-hullámra itt a blogon, így a mai nappal elindítom ezt a minisorozatot, melyben keddenként mutatok Nektek valami frappáns, egyszerűen elkészíthető finomságot.
Ma egy főétel lesz a középpontban, a szokásos rántott husi-krumpli-kombó felturbózva:


Kezdjük a körettel: újburgonyát vettem, folyó vízben megmostam és átdörzsöltem. Nagyjából egyenlő hasábokra daraboltam és egy széles tepsire terítettem a zöldséget, melyet az alábbi fűszerkeverékkel kínáltam meg: 1 rész őrölt szerecsendió, 5 rész só, 8 rész szárított kapor. A burgonya alá öntöttem 2 dl vizet és a tetejére dobtam 5 evőkanálnyi sertészsírt és betoltam a 180 fokos sütőbe, majd amikor már szép, aranybarna színt kezdek el felvenni, lekapcsoltam a sütőt és hagytam még 10 percig bent melegedni a burgonyákat.
Íme: kicsit ráncos, kicsit kapros, de az íze igazán frissítő!






A rántott húsba a panírozás és kisütés előtt vittem egy kis csavart: a hús megmosása, felszeletelése és kiklopfolása után megsóztam mindkét oldalát, hagytam állni pár percet, majd a panírozás megkezdése előtt mindkét oldalát bekentem szépen mustárral és már mehetett is bele a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Mennyei pikáns ízt kölcsönöz a mustár a forrón gőzölgő rántott husinak :)





Amíg a burgonya bent süldögél a sütőben, addig simán el lehet játszani a panírozással és kisütéssel, egyáltalán nem egy melós étel.



>> Tudtad, hogy ha egy darab folpack alatt klopfolod a húst, nem repkednek szét a rostok és húsnedvek+kevésbé trancsírozzuk szét a husinkat? <<






Remélem tetszett Nektek a bejegyzés, tudassátok velem bátran :)


Pusza: Reni

Megjegyzések

  1. Ejjj, de jól néz ki :) Főleg a krumpli nyerte el a tetszésem ^^

    VálaszTörlés
  2. nyami.
    ebből most nagyon sokat meg tudnék enni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon gyorsan be kellett csuknom a saját bejegyzésemet :D

      Törlés
  3. Jaj de nem szeretem a kaprot...:( Valami mással biztos helyettesíthető, úgyhogy én majd azzal próbálkozom ha oda eljutok így vizsgaidőszakban...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szó szerint bármivel, oregánó vagy kakukkfű, bármi. Nagy kalappal a vizsgaidőszakban! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Augusztus-szeptember kedvencei 2016

Teszt: Syoss Color Refresher színmegújító hajszínező - egy hab a zuhany alatt

A nagy száraz sampon teszt