KuktaKedd: kacsahúsleves 2 személyre

Follow my blog with Bloglovin

A hatalmas, kondéros húslevesek távol állnak tőlem, mivel nem főzök a fél falura vagy egy olasz családra, csak kettőnkre a zurammal :) Ennek ellenére a jó vasárnapi húsleves nem hiányozhat, amit 2 személyre egy egész tyúk helyett,egy hatalmas kacsaszárnnyal oldok meg, íme a végeredmény:





A kacsaszárny isteni zamatot ad a levesnek, komolyan mondom sokkal ízletesebb, mint a sima csirkeszárnyból, vagy csirkefarhátból főzött húsleves.
Emellett jóárasítva árulják (még), én is nagyobb kiszereléssel veszek, amire meg nincsen szükségem, az egy alapos mosást követően a fagyasztóban landol adagonként, aztán vasárnaponként csak leveszek 1 nagyobb kacsaszárnyat és indulhat is a főzés.
Hasonló "tartozékként" kacsanyakat, libanyakat, libaszárnyat is használhattok, meg fogja ízesíteni a levest, nem kell majd bele a leveskocka :)









Ti milyen hússal készítitek a vasárnapi lélekmelengetőt?


Pusza: Reni

Megjegyzések

  1. Imádom a húslevest! Én csirkeszárny, nyak, farhátból szoktam, de ezt a kacsát is kipróbálom majd:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, mindenképpen írd meg, hogyan sikerült :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Augusztus-szeptember kedvencei 2016

Teszt: Syoss Color Refresher színmegújító hajszínező - egy hab a zuhany alatt

A nagy száraz sampon teszt