Ugrás a fő tartalomra

Gyertyafelhasználási projekt

Follow my blog with Bloglovin

A tavaszi nagytakarítás során konstatáltam, hogy az emeletre felcígölt karácsonyi dobozok mellett bizony igencsak halmokban állnak az évtizedek során összegyűjtött, ajándékba kapott és elég rendesen felhalmozott gyertyák. Mariann barátnőm rendszeresen használt és használ a mai napig is gyertyákat és füstölőket a szobájában, én ezidáig csak nézegettem ezeket a kellékeket, de nem éreztem úgy, hogy csak a gyertyaláng meg a hangulatfény tudna megnyugtatni. Na most márpedig de :)

Kivonultam az étkezőbe, az étkezőasztalon elhelyezett laptopomon olvasgatom a blogok bejegyzéseit és nézem a videókat, itt viszont a leghalványabb lámpa mellett is elég rendesen hunyorgok, így a lépcsőt kineveztem a gyertyafelhasználási projektem eszközének, mint háttérvilágítás-tartó. Az évek, évtizedek során a hőmérséklet-ingadozástól megolvadt, majd visszaszilárdult állógyertyák felvették a csomagolásuk, a celofán gyűrődéseit, így ugyan nem nyújtottak önmagukban kellemes látványt, de meggyújtva a fényük annál inkább :)
A lépcsőt ne nézzétek, a felújításnál a mellette zajló támaszfal építése őt sem kímélte, úgyhogy most már mondhatom, hogy rusztikus :P


A virágos gyertya és mellette egy sima fehér gyertya egy karácsonyi gyertyatartóban, kialvófélben:A virág beleolvadt és belepirult:Így talán még élesebb is a kép:Elöl a virágos gyertya, hátul pedig egy aprócsillámos, bézs gyertya egy marokkói ihletésű mécsestartó pohárban:Íme bevetés közben a gyertyák, láthatjátok, hogy ezek a mentaszínűek milyen celofán-lenyomatosak.
A bézs csillámos gyertya már futott előző nap, ezeket a csipkézett formákat hagyva maga után:Tetris-mintára hajazó gyertya:Adrienn barátnőmtől kaptam ezt a kockagyertyát csodás, kovácsoltvas tartóban:Orgona ága:
Itt egy Föld órája gyertyatartóba egymás mellé állítottam több évtizede (!) a fiókban lapuló háztartási gyertyát, középre pedig egy eggyel nagyobb, sima fehér hosszú gyertyát:
Nagyon intenzíven termelték a hőt és az olvadó viaszt:
Látványra igen kemény, de ezután a kép után egy nagy instant kávés üveggel letakarva el kellett oltani, nehogy túlkapás legyen a vége:
Jelentem: most már a végefelé járok a régi gyertyák felhasználásának, nagyszerű háttérvilágítást adnak így laptopozáshoz, sőt azóta csatlakozott hozzájuk egy hatalmas, illatmentes, lila (mi más :P) tömbgyertya az IKEA-ból.

Ha ez a gyertyafelhasználási projekt megvan, szerintem visszanézek oda, mert most a gyertyarészlegen bizonyos tömbgyertyákat jóárasítottak, meg persze az évek óta itt figyelő teamécseseket is felhasználtam, így nem lenne rossz, ha illatosított verzió venné át a helyüket itthon.
Igazából a sima, egyszerű háztartási gyertyát nemigazán szoktuk előkapni, ellenben a díszes és illatos gyertyák sokkal többször akadnak az ember lányának kezébe, úgyhogy a zseblámpa tartó fiókot a régiekkel ellentétben szépséges tömbgyertyákkal fogom teletömni, már látványra is sokkal cukibb na! :)


Ti is szoktatok gyertyákkal rendszeresen hangulatvilágítást adni a szobának, vagy ez csak Karácsony magasságában jellemző?Pusza: Reni
>> Biztonsági figyelmeztetés: az égő gyertyát őrizetlenül hagyni tilos, a túlforrósodás és viaszkicsorgás ellen pedig tegyetek alá tányért! <<

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Teszt: Syoss Color Refresher színmegújító hajszínező - egy hab a zuhany alatt

Attól függetlenül, hogy épp milyen "színkedvemben" vagyok, szeretem a hajfestési procedúrát, mert egyrészt akkor anyummal rendkívül jól szórakozunk - leginkább egymáson, emellett odáig vagyok azért a gazdag és élénk hajszínért, amit viszont csak az első pár hajmosásig van lehetőségem viselni. Utána következik a na, vajon milyen fakó vörösre sikerül kikopnom szakasz, amely egészen a következő hajfestésig tart. Nos, a lehető legjobbkor érkezett a Syoss új fejlesztésének, a színfelfrissítő habnak a tesztelési lehetősége, az azon a héten frissen befestett, mokka-árnyalatú hajamon teszteltem a terméket, melyről most bővebben szeretnék mesélni Nektek.

A nagy száraz sampon teszt

Holnap indul a tavasz második őrületi felvonása, remélem már mindenki kivágta előre a kuponjait :) Ha a Toni&Guy száraz samponjára fáj a fogad, akkor mindenképpen olvass tovább:

Syoss
Egy kupacban mutatom most meg az általam eddig használt száraz samponokat, mindegyikhez drogériákban juthattok hozzá. Jöjjenek jobbról balra a termékek, elsőként a Pixibag-be rejtett Syoss termék.

1.000-1.300 forint magasságában mozog az ára, 200 ml terméket kapunk a pénzünkért, ez a termék viszont az én hajamra nem vált be, tele lettem fehér folttal, bármerre és bárhogyan is fújtam a hajamra a porított terméket, a dúsító hatása is hamar tovaszáll (1 óra). Jelenleg úgy használgatom el, hogy a fejemet előre döntve, a hátsó/alsó hajszálakat frissítem fel vele, a látható helyekre vagyis a fejem búbján és oldalt a pofim mellett futó tincsekre a Balea Trend It Up száraz samponját használom.
Balea
A DM-ben az egyik fellelhető száraz sampon a sima kék Balea-s, 700 forintot kóstál 200 ml termék és ezért a pénz…

Teszt: Helia-D Regenero termékcsalád

A hajam elég sok "kínzásnak" van kitéve a szokásos környezeti ártalmak mellett: rendszeresen van festve, hajtőemelővel és hajhabbal megküldve szárítom be forró levegős hajszárítóval és 1-1 nap nyerésére még száraz samponos támadásnak is kiteszem. Elég rossznak hangzik igaz? Szerintem is és végre rámtalált egy olyan komplett termékcsalád, ami szépen helyre tudta tenni nem csak belsőleg a hajszerkezetet, de külsőre is ápolt, puha lett a hajam. Hatalmas köszönetet érdemel a Szépségbolt, amiért látatlanban megtalálták a gyógyírt a hajamra és kipróbálhattam a termékeket:


Helia-D Regenero hajerősítő sampon minden hajtípusra: imádom a könnyed, folyós állagát a maga borostyán színével és citrusos aromájával! A sampon teljes egészében növényi hatóanyagot tartalmaz, 26 különféle gyógynövény kivonatával. Könnyen kinyerhető a kemény, műanyag flakonból, könnyen felpattan a kattanós fedele. A hajon azonnal eloszlatható és szinte azonnal fel is habzik, selymes, ugyanakkor gazdag habot képez…