Ugrás a fő tartalomra

FOGas kérdés

2 dolog van, amitől igazán retteg egy nő: a nőgyógyász és a fogorvos. És miközben az egyiknél várakozik/ül a vizsgálószékben, pont a másik helyre kívánja magát, mondván azt most sokkal jobban viselné Ez van, mi már csak ilyenek vagyunk. :)

Ahogy elhaladnak mellettünk a 20-as éveink, el kezdünk szépen lassan jobban odafigyelni a testünk rezdüléseire, reakcióira és ha a szokásos éves kontrollra megyünk, már félkész diagnózissal fogunk érkezni. Ám ami a fogorvost illeti, ott szemmel látható a fogaink állapota nap mint nap, nyomon tudjuk követni hogy történt-e változás, míg a másik területen optikailag csak az orvosra hagyatkozhatunk.

Egyre több divat és szépség blogot követek mostanában, szívesen nézegetem a videókat, smink- és outfit képeket, inspirációs összeállításokat. És most, hogy januárban a héten megejtettem a fogorvosi kontrollt másfél év után (my bad), rájöttem hogy mi az a kis plusz, ami rögtön rokonszenvessé tesz egy képet és tudatosan szinte nem is figyel oda az ember: a mosoly, a fogak állapota.
Hihetetlenül széles palettából választhat az ember lánya hogy még csinosabbá, vonzóbbá, hidratáltabbá tegye a bprét, de ha a méregdrága rúzs alatt bizony súlyos problémák szunnyadnak a szájban akkor hiába, mert a mosoly nem szép, nem őszinte és utána a gyorsan becsukott száj, gyors szemmozgás és a lesütött fej hármasa ordít arról, hogy kattog az illető: "Vajon hányan látták, vajon mit gondolnak róla és most már méregetni kezdenek? Úristen!"

Én személy szerint igen lassan, most 27 éves koromra jutottam el odáig, hogy egy egész hetes gyomorgörcs nélkül, könnyedén belibbenek a fogorvoshoz, a székbe becsüccsenve pedig nem izzadok ki magamból 10 perc alatt 300 kalóriát, mert rettegek hogy mit mond. Ha mindent szépen, bevett gyakorlat szerint és rendszeresen csinálunk, nincs miért izgulni és szégyenkezni: már csak a doki dícséretét várhatjuk egy laza fogkőeltávolítás/polírozás után, hogy csak így tovább, ne nagyon lássam egy fél évig.

kiskegyed.hu


Szóval ahogyan a napi sminklemosás, arctisztítás már bevett rutin, igazán ne maradjon el a fogmosás! Egy extrém példával élve: egy jóleső csókolózást a párunkkal csak azért megszakítani, mert belenyilallt a fájdalom a fogunkba...áhh!


Összegezve: egy új sminket minden nap feldobhatunk magunkra, amit majd aztán este eltüntetünk, de fogakból csak 1 felnőtt szériát kaptunk amivel minden reggel útnak kell indulnunk: vigyázzunk rá!Puszilok minden kis Fogtündért! :)
Reni

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Teszt: Syoss Color Refresher színmegújító hajszínező - egy hab a zuhany alatt

Attól függetlenül, hogy épp milyen "színkedvemben" vagyok, szeretem a hajfestési procedúrát, mert egyrészt akkor anyummal rendkívül jól szórakozunk - leginkább egymáson, emellett odáig vagyok azért a gazdag és élénk hajszínért, amit viszont csak az első pár hajmosásig van lehetőségem viselni. Utána következik a na, vajon milyen fakó vörösre sikerül kikopnom szakasz, amely egészen a következő hajfestésig tart. Nos, a lehető legjobbkor érkezett a Syoss új fejlesztésének, a színfelfrissítő habnak a tesztelési lehetősége, az azon a héten frissen befestett, mokka-árnyalatú hajamon teszteltem a terméket, melyről most bővebben szeretnék mesélni Nektek.

A nagy száraz sampon teszt

Holnap indul a tavasz második őrületi felvonása, remélem már mindenki kivágta előre a kuponjait :) Ha a Toni&Guy száraz samponjára fáj a fogad, akkor mindenképpen olvass tovább:

Syoss
Egy kupacban mutatom most meg az általam eddig használt száraz samponokat, mindegyikhez drogériákban juthattok hozzá. Jöjjenek jobbról balra a termékek, elsőként a Pixibag-be rejtett Syoss termék.

1.000-1.300 forint magasságában mozog az ára, 200 ml terméket kapunk a pénzünkért, ez a termék viszont az én hajamra nem vált be, tele lettem fehér folttal, bármerre és bárhogyan is fújtam a hajamra a porított terméket, a dúsító hatása is hamar tovaszáll (1 óra). Jelenleg úgy használgatom el, hogy a fejemet előre döntve, a hátsó/alsó hajszálakat frissítem fel vele, a látható helyekre vagyis a fejem búbján és oldalt a pofim mellett futó tincsekre a Balea Trend It Up száraz samponját használom.
Balea
A DM-ben az egyik fellelhető száraz sampon a sima kék Balea-s, 700 forintot kóstál 200 ml termék és ezért a pénz…

Teszt: Helia-D Regenero termékcsalád

A hajam elég sok "kínzásnak" van kitéve a szokásos környezeti ártalmak mellett: rendszeresen van festve, hajtőemelővel és hajhabbal megküldve szárítom be forró levegős hajszárítóval és 1-1 nap nyerésére még száraz samponos támadásnak is kiteszem. Elég rossznak hangzik igaz? Szerintem is és végre rámtalált egy olyan komplett termékcsalád, ami szépen helyre tudta tenni nem csak belsőleg a hajszerkezetet, de külsőre is ápolt, puha lett a hajam. Hatalmas köszönetet érdemel a Szépségbolt, amiért látatlanban megtalálták a gyógyírt a hajamra és kipróbálhattam a termékeket:


Helia-D Regenero hajerősítő sampon minden hajtípusra: imádom a könnyed, folyós állagát a maga borostyán színével és citrusos aromájával! A sampon teljes egészében növényi hatóanyagot tartalmaz, 26 különféle gyógynövény kivonatával. Könnyen kinyerhető a kemény, műanyag flakonból, könnyen felpattan a kattanós fedele. A hajon azonnal eloszlatható és szinte azonnal fel is habzik, selymes, ugyanakkor gazdag habot képez…